Попов намірився відкрити олігархам необмежену можливість оббирати киян

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 12.11.2010 15:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12076

Щорічні конфлікти столичної влади з «Київенерго» виникають через договір оренди тепломереж столиці, що не влаштовує жодну сторону.

Про це на прес-конференції в Києві заявив в.о. голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

«Я прихильник розглянути це питання з точки зору передачі теплових мереж, які у нас знаходяться у власності, але за договором оренди управляються «Київенерго». У нас такий договір оренди, який ... ну я не знаю. Це можна було підписати тільки людям, які в цьому процесі нічого не розуміють. Він не влаштовує жодну сторону, ні місто. Ми маємо щороку постійні конфліктні ситуації в цьому плані, а його закінчення, по-моєму, 2015 р. Тобто не скоро ще », - зазначив Попов.

За його словами у вирішенні даного питання необхідно використовувати досвід європейських країн і світовий досвід, а також керуватися прийнятим нещодавно Верховною Радою законом про концесію.

«У нас відкритий зараз шлях до цивілізованих відносин між «Київенерго», наприклад, і міською адміністрацією. Коли ми чітко будемо по роках розуміти, скільки грошей, в які конкретні аварійні ділянки, в які технології буде інвестовано, і що ми отримаємо на виході. З одного боку це потрібно нам, з іншого боку це потрібно партнерові, тому що він розуміє в яких умовах він працює ... Я думаю, що договір буде приблизно ось такий, якщо ми колись будемо з кимось підписувати, а не 1-2 сторінки договору оренди, який ні до чого не зобов'язує», - підкреслив Попов.

Від “Аратти”: як загальновідомо, «Київенерго» вже давно не є власністю громади столиці. Це, за офіційними даними, глибоко збиткове підпиємство вже давно, «тягарем висить» на кишені відомого олігарха, який має прямий стосунок до Партії регіонів, яку у столичній владі презентує пан Попов.

Також загальновідомо, що столичні тепломережі знаходяться у стані, близькому до металобрухту низької якості. І аби їх відремонтувати - не вистачить жодного, наближеного до реалій життя, бюджету.

Проте, під прапором ремонту тепломереж можно безкінечно «економічно обгрунтовувати» підняття тарифів. І звичайно, класти неабиякі кошти собі у кишеню. Тим більше, що кияни не мають права відмовитися від послуг монополіста, бо за постановою уряду прем'єра Віктора Януковича, того самого, що нині гарант наших прав, киян, як і решту громадян України права вибору постачальника «послуги» просто позбавили.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.