Судді Верховного Суду відмовилися виконувати розпорядження Азарова

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 15.11.2010 11:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12084

Судді ВСУ відмовляються виконувати недавнє рішення уряду про те, щоб поступитися двома своїми будівлями у центрі Києва знову створеному Вищому спеціалізованому суду для розгляду цивільних і кримінальних справ.

Разом із приміщеннями ВСУ також необхідно віддати майно та автомобілі, що знаходяться в них.

Глава Верховного суду запевнив колег, що виконувати рішення Кабміну про звільнення приміщень для нового суду не має наміру. «Наш закон гарантує, що кожен суддя має право на окремий кабінет і робоче місце. Все інше — від лукавого, і не може розпорядження Кабміну викреслити положення закону. 58 суддів, які працюють в суді, і понад 300 працівників апарату суду на вулицю розглядати справи не підуть, і будуть працювати там, де ми працюємо», — зазначив він. Онопенко також додав, що і про передачу транспортних засобів не може бути й мови.

При цьому голова суду підкреслив, що судді ВСУ з палат у цивільних і кримінальних справах не поспішають переходити на роботу до вищих спецсудів. За словами Онопенка, членів Верховного суду не влаштовує політика підбору кадрів у нову інстанцію, куди беруть суддів з місцевих судів, без належного досвіду і знань.

Онопенко не виключив, що у певний момент суддів ВСУ охорона може просто перестати пускати на роботу. За його інформацією, в Адміністрації президента існує ідея про те, щоб указом голови держави замінити співробітників Державної служби охорони, які сьогодні несуть службу у Верховному Суді. Таким чином, приміщення суду будуть охороняти нові люди, за допомогою яких можна буде заблокувати будівлю. Якщо ж це станеться, у Онопенка залишиться лише одне приміщення — Кловський палац, де розташовані кабінет голови Верховного суду, а також його апарат. Однак, за словами голови, будівля не зможе вмістити всіх суддів. Окрім того, вона не обладнана відповідним чином.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.