Парламент розпочав розгляд Податкового кодексу з плювка у народ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.11.2010 10:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12099

Приблизно 30 хвилин тому народні депутати України розпочали розгляд проекту Податкового кодексу. Біля стін парламенту зібралися десятки тисяч громадян, які протестують проти прийняття витвору уряду Партії регіонів.

З самого початку процедури розгляду законопроекту народні обранці, які становлять більшість, продемонстрували своє ставлення до тих, хто їх обрав у Вищий законодавчий орган: за пропозицію включити трансляцію засідання на вулицю проголосували лише дві фракції - БЮТ і НУНС.

Наразі триває постатейне голосування законопроекту. З того, як воно відбувається - цілком зрозуміло, що тушкована більшість проголосує саме той проект, який їм замовила команда з Банкової. Наразі цілком слушні пропозиції до тексту законопроекту, які подані депутатами з опозиції тупо блокуються більшістю. На знак протесту про такої позиції більшості народний депутат Сергій Терьохін публічно зняв всі свої поправки до нього.

Водночас під стінами парламенту тисячі громадян-виборців, які з'їхалися до столиці з АР Крим, Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської, Одеської, Миколаївської, Вінницької, Кіровоградської, Запорізької, Чернігівської, Рівенської, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Київської областей, міст Києва і Севастополя тощо. Без будь-якого перебільшення можна казати: сьогодні перед парламентом стоїть вся Україна.

Крім прапорів і плакатів, з назвами населених пунктів України, вони тримають плакати з написами: «Зупинимо податковий терор!», «Оплата соціального внеску – по доходах!», «Азаров, Хомутинник, Тігіпко, Бродський – на базар зі своїм Податковим кодексом!» тощо.

Мітингувальники стукають у порожні відра і вигукують вимоги припинити знущання над народом.

Замість післямови. Масові акції перед парламентом періодично тривають вже більше двадцяти років. І завжди, коли на вулиці перед Верховною Радою збиралися виборці - депутати голосували за те, щоб була включена пряма трансляція засідання.

Наразі те, що нінішня правляча більшість сховалася за стінами парламенту і фактично потай від громадян, які їх обирали, ухвалюють документ, від якого залежить доля кожного громадянина і його родини, лише свідчить про те, як саме ставляться обранці до тих, хто делегував їм свої право влади у країні.

Висновки робіть самостійно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.