Більшість громадян України проти ухвалення Податковго кодексу в існуючій редакції

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 16.11.2010 12:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12102

Майже 60% українців не підтримують прийняття нового Податкового кодексу.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 2-8 листопада 2010 року.

Згідно з результатами дослідження, більшість українців — 58,9% — не підтримують прийняття нового Податкового кодексу. Підтримали б ухвалення нового Податкового кодексу всього 9,2% громадян, а 31,9% не змогли визначитися.

У всіх регіонах України частка громадян, які не підтримують прийняття нового Податкового кодексу перевищує половину населення: у Західному регіоні — 52,5%, у Центральному — 66,2%, у Південному — 57,7%, у Східному — 56,9% .

Серед тих, хто не підтримує прийняття нового Податкового кодексу, 19,7% висловили готовність взяти участь в акціях протесту, якщо буде прийнятий новий кодекс.

У разі прийняття нового Податкового кодексу в Західному регіоні готові брати участь в акціях протесту 23,9%, у Центральному — 16,2%, у Південному — 19,4%, у Східному — 20,9%.

Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів у віці від 18 років. Статистична похибка вибірки без врахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ±2,9%.

Застосовувався такий розподіл адміністративно-територіальних одиниць по регіонам: Західний регіон: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області. Центральний регіон: Вінницька, Житомирська, Кіровоградська, Київська, Полтавська, Сумська, Черкаська, Чернігівська області, м. Київ. Південний регіон: АР Крим, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Херсонська області. Східний регіон: Донецька, Луганська, Харківська області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.