Чиновники спускають сотні тисяч на свої свята

Автор/джерело -  © Українська правдв



Дата публiкацiї - 16.11.2010 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12103

Державні міністерства і відомства витрачають сотні тисяч на свої свята.

"Так, 5 листопада свої 50 років відгуляв столичний метрополітен, керівництво якого любить поскаржитися на те, що їм ні на що не вистачає грошей і потрібно терміново підвищувати ціни на проїзд", - йдеться у публікації газети "Сєгодня".

За словами джерела видання, "був концерт в палаці "Україна", виступали Таїсія Повалій, Ані Лорак, Володимир Гришко, Іво Бобул".

"Які гонорари були в артистів - я не знаю, але оренда залу "України" на один концерт коштує 170 тисяч гривень", - додало інше джерело в колах шоу-бізнесу.

У свою чергу Іво Бобул заявив, що "це був закритий концерт". "Іноді я виступаю безкоштовно, іноді - за гроші, але є планка, нижче якої я не опускаюся", - додав артист.

"Не кажуть, скільки грошей витратили на вечір, і в самому КП "Київський метрополітен", - зазначає газета.

Крім того, як йдеться у публікації, "10 вересня в тій же "Україні" для працівників нафтової і газової промисловості співали Кіркоров, Гришко, Повалій".

"На дні народження СБУ 25 березня виступали Тіна Кароль, Валерій Меладзе і "95 квартал". Причому, глава СБУ Валерій Хорошковський повідомив журналістам, що всі витрати взяв на себе, але скільки їх було - не сказав", - пише видання.

Також на початку листопада заспівати для працівників соцсфери в їхнє професійне свято запросили Миколу Расторгуєва, гонорар якого становить близько $15 тисяч.

"У Таї Повалій гонорар за концерт - від 20 тисяч євро, у Кароль - до 15 тисяч, Меладзе менше ніж за 30 тисяч євро нікуди не приїде, а Кіркоров менше ніж за 50 тисяч зі стільця не встане", - розповів газеті відомий продюсер.

"Тобто, з урахуванням оренди, витрати можуть потягнути мінімум на півмільйона гривень", - підкреслюється у публікації.

Як пише видання, продюсер однієї з українських зірок заявив, що "гроші за "міністерські" корпоративи вони отримують, і чималі".

"Ми кілька років тому співали для одного міністерства в "Україні". Так чиновники гроші нам дали "чорним налом", - у доларах, і сказали, що ніяких рахунків підписувати не треба", - сказав він.

У свою чергу прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко заявив: "Звичайно, наш девіз - скромність. Але при цьому держава повинна гідно вшановувати працю людей. Ніяких вказівок прем'єра з приводу обмеження витрат на свята не було".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.