Ющенко вважає, що міністри-нашоукраїнці мусять піти у відставку

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 18.10.2006 20:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1212

Президент України Віктор Ющенко вважає, що перебування міністрів в уряді від блоку “Наша Україна” після оголошення про відхід партії в опозицію є неможливим.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент Ющенко вважає, що міністри, які пройшли в уряд за квотою “Нашої України”, мають бути послідовними у своїх діях і виконати волю своєї партії. Президент переконаний, що послідовність у діях – ознака політичної відповідальності.

Як зазначила Ванникова, Президент наголошує, що призначення та звільнення міністрів (за винятком двох міністрів – оборони та закордонних справ) перебуває у компетенції уряду та парламенту. Щодо міністра оборони та міністра закордонних справ, Президент залишає право прийняття рішення за собою особисто, згідно з чинною Конституцією і за умови, що вони не є членами опозиційної політичної сили.

Глава держави наголосив, що він рівновіддалений від усіх політичних сил, а тому гарантуватиме права опозиції та співпрацюватиме з депутатською більшістю.

Нагадуємо, сьогодні у Секретаріаті відбулася зустріч Президента з міністрами за квотою “Нашої України” та за квотою Президента.

Раніше міністр оборони Антолій Гриценко повідомив, що разом з Міністром закордонних справ Борисом Тарасюком залишається в уряді.

В чинному уряді за квотою Президента працюють міністри: оборони - Анатолій Гриценко і закордонних справ - Борис Тарасюк.

“Нашу Україну” представляють міністри: юстиції - Роман Зварич, у справах сім’ї, молоді і спорту - Юрій Павленко

Міністри охорони здоров’я Юрій Поляченко і культури і туризму Ігор Лиховий призначені в Кабмін за квотою НУ в рамках політичних домовленостей Ющенка і лідера Партії регіонів Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.