Лавринович не визнає чинної Конституції?

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 17.11.2010 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12122

Центрвиборчком України не повинен оголошувати про початок виборчої кампанії 22 листопада.

Про це журналістам заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи повинна Центральна виборча комісія 22 листопада оголосити про початок виборчої кампанії з виборів до Верховної Ради України, Лавринович зазначив: «Ні. Я так не вважаю».

«Я впевнений в тому, що вибори в Україні повинні відбутися згідно з Конституцією і загальноправовими нормами у 2012 році, так, як це було передбачено під час обрання нинішнього складу парламенту», — заявив Лавринович.

Як заявляв раніше заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, у разі відсутності рішення Конституційного суду України щодо дати проведення парламентських виборів 22 листопада має початися виборча кампанія, а самі вибори до Верховної Ради мають пройти в останню неділю березня 2011 року.

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний суд визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року №2222-ІV (так звана політреформа 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття.

Згідно з Основним законом у редакції 1996 року, Рада обирається на чотири роки, а не на п'ять, що було визначено політреформою-2004. Востаннє парламентські вибори проходили 30 вересня 2007 року.

4 жовтня голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував терміново внести зміни до Конституції Україні і зафіксувати, що парламентські вибори відбудуться у вересні 2012 року.

8 жовтня Верховна Рада вирішила направити до Конституційного суду для отримання висновку законопроект про внесення змін до Конституції щодо п'ятирічного терміну повноважень президента і парламенту.

Розгляд справи про дату парламентських виборів КСУ розпочав 9 листопада.

Як повідомляло «Дзеркало тижня», Конституційний суд має намір визнати законним проведення виборів до Ради в 2012 році.

Від “Аратти”: спеціально для пана Лавриновича цитуємо Конституцію:

Стаття 77. Чергові вибори до Верховної Ради України відбуваються в останню неділю березня четвертого року повноважень Верховної Ради України.

Пропонуємо простими арифметичними діями вирахувати, коли саме мають відбутися вибори парламенту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.