Депутати підозрюють, що Янукович може ветувати кодекс

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.11.2010 11:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12129

Сьогодні Верховна Рада має намір завершити розгляд проекту Податкового кодексу. Проте депутати, як провладні, так і опозиційні, вже припускають, що на документ може бути накладено вето Президента.

Підприємці ж і надалі мають намір протестувати проти законопроекту.

Коментуючи розгляд законопроекту в парламенті, прем’єр Микола Азаров висловив задоволення, що депутати сприйняли запропоновану урядом податкову концепцію. За словами глави Кабміну, ухвалення податкового кодексу означатиме початок податкової реформи.

«Перетворення які відбудуться в країні внаслідок податкової реформи зачіпають життя наступних поколінь, – сказав Микола Азаров.

Бюджетно-податкова колізія

Натомість депутат-нашоукраїнець Юрій Кармазін, який запропонував чи не найбільше поправок до законопроекту вважає, що історія з Податковим кодексом сьогодні не завершиться.

«Якщо вони ухвалять, – каже народний обранець, – то Податковий кодекс вступить у протиріччя з 27-ю статтею Бюджетного кодексу, яка говорить, що прийняття нових податків (на наступний рік. – Авт.) не допускається після 15 липня. Таким чином, громадяни матимуть можливість робити позови в усі суди до уряду, Президента, Верховної Ради. Завалити нас позовами і, більше того – не платити ці податки!».

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов також вважає за можливе застосування Президентом права вето до Податкового кодексу після того, як парламент його прийме. За словами пана Єфремова, Президент підпише Податковий кодекс, якщо він буде ухвалений у варіанті, який мінімізує розбіжності, що існують у суспільстві, і не буде порушень Конституції під час прийняття.

Президент вичікує, підприємці наполягають

Між тим, в адміністрації Президента поки що утримуються від коментарів. За словами заступника голови президентської адміністрації Ірини Акімової, там мають намір працювати вже з ухваленим Верховною Радою документом.

Тим часом, учасники акції протесту підприємців, що пікетують Верховну Раду налаштовані продовжувати боротьбу. Адже, як повідомила прес-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності, головна вимога підприємців – відкласти ухвалення кодексу і його ґрунтовно доопрацювати – була відхилена.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.