Нардепи-регіонали розпочали ранок із невеличкої класової бійки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.11.2010 11:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12130

У залі Верховної Ради України відбулася бійка між депутатами від фракцій БЮТ - Батьківщина і Партії регіонів.

Бійка сталася після відкриття ранкового пленарного засідання. Перед початком засідання депутати від фракції Партії регіонів зосередилися навколо трибуни і президії Ради для того, щоб не допустити блокування з боку депутатів з меншості.

Зіткнення сталося після того, як депутати від фракції БЮТ-Батьківщина підійшли до ложі уряду і з відер почали висипати дрібні монети. Крім того, вони принесли в ложу уряду проект Податкового кодексу, розданий перед пленарним засіданням.

Представники уряду, які сиділи в ложі уряду, почали викидати цей папір, а бютівці - знову кидати їх у ложу уряду. Після цього до представників БЮТ підбігли кілька регіоналів, між ними і відбулося зіткнення.

Сьогодні нардепи з фракції БЮТ - Батьківщина знову розклали на своїх місцях у сесійній залі плакати з написами: "Народу - нові податки! Олігархам - нові мільярди!", "Тігіпко! Де податкові канікули?!", "Ні податковому терору!". Вранці в залі Ради зареєструвалися 384 парламентарії.

Тим часом, під стінами парламенту вже зібралися близько двох тисяч підприємців. Учасники мітингу вимагають не приймати Податковий кодекс.

Рада на сьогоднішньому засіданні продовжить розгляд у другому читанні проекту Податкового кодексу. Планується, що весь робочий день Рада присвятить саме цьому законопроекту, він єдиний у порядку денному. Доповідач з проектом кодексу - голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік (фракція Партії регіонів).

Як повідомлялося, Рада почала розгляд у другому читанні проекту Податкового кодексу 16 листопада. У цей день парламент розглянув 5 із 19 розділів документа або 211 з 340 статей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.