Тігіпко впевнений, що хтось йому дав право диктувати нам свої правила

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 20.11.2010 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12149

Віце-прем’єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко заявив, що слухати простих людей під час економічних реформ не можна.

"Такі речі повинні робити професіонали. Народне обговорення Податкового кодексу, вибачте, це маячня", - підкреслив віце-прем'єр.

"Треба розмовляти з експертами і все-таки орієнтуватися на експертну думку", - додав він.

Тігіпко зазначив, що 95% підприємців, які виступають проти Податкового кодексу, його не читали.

Крім того, Тігіпко дає 90% на те, що Президент Віктор Янукович підпише Податковий кодекс. "Я закінчив невелику нараду зі своїми консультантами і радниками, і в мене відсотків 90, що президент підпише", - зазначив віце-прем'єр.

Як повідомлялося раніше, 18 листопада Верховна рада ухвалила новий Податковий кодекс. Документ значно розширює повноваження фіскальних органів, збільшує ставки оподаткування для підприємців, що працюють за спрощеною системою оподаткування. Також кодекс передбачає збільшення акцизних зборів, що призведе до подорожчання бензину, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Ухвалення Податкового кодексу викликало хвилю акцій протесту підприємців по всій Україні. Підприємці навіть пригрозили ініціювати проведення всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень президента та Верховної ради, якщо Віктор Янукович не ветує ухвалений парламентом документ.

Від “Аратти”: як компартійного функціонера не маскуй - все одно, крізь модні словеса в нього проступає єдиновірний, марксистсько-ленінський свіітогляд. І можливо тому він так гармонійно вписався у команду совкових мастадонтів Азарова.

Вибачаюся, Сергію Ленідовичу, але тільки у тотарному, більшовицькому совку народ (бидло, біомасу) під проводом КПРС, заганяли залізною рукою ВЧК-ОГПУ-НКВД у "світле майбутнє": колгоспи (улаштовуючи Голодомори), на ударні новобудови п'ятирічок (перед тим, улаштувавши судовий фарс і перетворивши людину у раба ГУЛАГу). І оскільки ви досконало вивчали історію СРСР та його авангарду - ленінської компартії, то ми не будемо вам нагадувати, скільки років більшість громадян тієї "ощасливленої" країни не отримували більш-менш адекватне винагородження за свою працю.

У нормальному ж суспільстві, держава виконує волю платників податків та захищає їхні законні інтереси. І в таких державах податкова система є нічим іншим, як суспільним компромісом. Саме тому там суспільство добре розуміє, що саме робить уряд і знає кінцеву мету його дій. І якщо громадяни не розуміють уряд - то він просто йде у відставку. Сам, не чекаючи, поки платники податків, захи щаючи свої законні інтереси, звільнять приміщення уряду від чиновників, які не мають їхньої довіри. Це - суть демократії, Сергію Леонідовичу.

А те, що ви нині нав'язуєте нам, вашим роботодавцям - є сурогатом НКВД. Проте, ми це вже проходили, і "професіонали"-енкаведісти нам у владі не потрібні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.