День Свободи. Київ. Майдан

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 22.11.2010 09:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12165

У Києві на Майдані Незалежності зібралися кілька тисяч підприємців, які протестують проти прийняття Податкового кодексу.

Учасники мітингу тримають у руках транспаранти з гаслами проти прийняття Податкового кодексу, таблички з назвами своїх міст і прапори своїх місцевих профоб'єднань.

У даний момент у бік головної площі країни йдуть ще кілька тисяч демонстрантів від станції метро "Хрещатик" та від Європейської площі.

Вчора на Майдані Незалежності оргкомітет протестуючого містечка зібрав сцену з веб-камерою, був поставлений намет. Близько півночі територію навколо обнесли парканом. Наметового містечка підприємці поки не ставили.

У центрі Києва влада близько 6 години ранку почала концентрувати загони міліції. Найбільша кількість загонів правоохоронних органів сконцентровано біля Кабміну і на Майдані Незалежності.

Представники малого та середнього бізнесу, які вимагають від Президента України Віктора Януковича накласти вето на Податковий кодекс, проведуть мітинги під будівлею Адміністрації глави держави, повідомлялося 19 листопада. В.Янукович здійснить сьогодні робочу поїздку до Брюсселю, повідомляє його прес-служба.

Біля будівлі Центрвиборчкому України сьогодні вдень заплановано мітинг із вимогою оголосити про початок виборчого процесу із парламентських виборів, які протестуючі вимагатимуть провести 27 березня 2011 р.
Студкомітет профспілки "Народна солідарність" сьогодні вдень пікетуватиме представництво Євросоюзу в Києві "з вимогою економічного та дипломатичного тиску на діючу владу, щоб домогтися від неї прийняття закону "Про доступ до публічної інформації", повідомлялося в анонсі профспілки.

Нагадаємо, що сьогодні українці святкують День свободи. Саме з цим святом збіглися головні протести проти ухвалення Податкового кодексу. 20 листопада представник організаційного страйкового комітету Олександр Данилюк заявив, що підприємці почнуть процедуру референдуму з дострокового припинення повноважень Президента, якщо Президент України Віктор Янукович у понеділок, 22 листопада, до 18:00 не ветує Податковий кодекс.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.