Табачник скасував уроки пам’яті про Голодомор у школах

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 22.11.2010 09:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12167

Міністра освіти викрили в саботуванні заходів, спрямованих на вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Міністерство освіти та науки під керівництвом Дмитра Табачника в 2010 році не направляло до навчальних закладів методичні рекомендації із проведення присвячених темі Голодомору "Уроків пам'яті", як це робилося в попередні роки.

Про це повідомила прес-служба Центру досліджень визвольного руху.

Прес-служба заявляє, що Міністерство науки і освіти не виконує власні рішення про повагу пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Зокрема, в 2010 році Міносвіти не проводило щорічну Всеукраїнську краєзнавчу акцію учнівської та студентської молоді "Колосок пам'яті".

Крім цього, Центр досліджень визвольного руху звинуватив Табачника в невиконанні чинного розпорядження Кабінету міністрів про затвердження плану заходів на 2009-2010 роки з ушанування пам'яті жертв Голодомору.

Відповідно до цього розпорядження, Міносвіти мало постійно проводити виставки, які висвітлюють події, пов'язані з геноцидом українців, забезпечувати поглиблене вивчання цієї теми в загальноосвітніх та вищих навчальних закладах, залучати школярів і студентів до пошукової та науково-дослідної діяльності та організовувати зустрічі тих, хто пережив Голодомор 1932-1933, з учнями та студентами.

У зв'язку із цим громадський комітет з організації вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років закликав керівників освітніх установ і вчителів провести в поминальний тиждень 22-26 листопада "Урок пам'яті".

Комітет також закликав громадян 27 листопада о 16:00 запалити свічу у пам'ять про жертв Голодомору.

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій, в 2010 році цей день припадає на 27 листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.