Януковичу дали час до 18:00 і погрожують відставкою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.11.2010 16:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12172

Учасники акції протесту підприємців очікують до 18.00 відповіді від Адміністрації Президента з приводу ветування ухваленого Податкового кодексу.

Фото - http://bilozerska.livejournal.com

Про це на мітингу на вулиці Банковій заявив один з організаторів акції протесту.

В іншому разі о 19.00 на Банковій збереться ініціативна група для початку процедури відставки Президента Віктора Януковича.

Близько двадцяти тисяч підприємців з різних регіонів України зібралися в понеділок вранці на Майдані Незалежності в Києві, щоб висловити свій протест проти ухваленого парламентом Податкового кодексу. Організатори з трибуни на Майдані заявили, що на площі зібралося 90 тисяч людей. Міліція, за звичкою, зменшила цифру у десятки разів - за інформацією міліції, мітингувальників близько 3,5 тисяч. Про реальну цифру ви маєте змогу дізнатися з прямої інтернет-трансляції:



Інтернет-трансляція з Майдану Незалежності, яка велася з самого початку мітингів у понеділок, обірвалася о 14:25, коли там відбувся конфлікт з міліцією. О 14:48 трансляцію відновили. У соцмережі Твіттер повідомляють, що на Майдані вимкнули інтернет-зв'язок 3G. Кількість користувачів мережі Інтернет, - глядачів трансляції, на момент вимкнення складало близько 18 тисяч.

Раніше організатори акції заявляли, що українські телеканали проігнорували акції протесту, і закликали усіх писати повідомлення в соціальні мережі про те, що відбувається, повідомляє NEWSru.ua.

Близько 11:00 декілька тисяч мітингувальників вийшли з Майдану у напрямку до вулиці Банкової, де розташовується будівля Адміністрації Президента. Близько 13:00 вони повернулися до Майдану Незалежності. На Банковій залишилося близько 300 людей.

Фото - http://bilozerska.livejournal.com

Станом на 13:30 підприємці перекрили рух Хрещатиком. З боку будинку профспілок вибігли міліціонери. "Працівники міліцїї виходять з профспілок і б'ють людей", - оголосив зі сцени активіст.

Підприємців, які стоять на кордонах, попросили взятися за руки, щоб убезпечитись від провокацій. Демонстранти почали скандувати "Міліція з народом", "Могильова у відставку".

Протестувальники закликали людей, які перебувають на Майдані і вживають алкогольні напої, піти. Про це заявив один з активістів зі сцени. "Тут є люди, які відкрито вживають спиртні напої", - сказав він. "Величезне прохання до цих людей, які знаходяться на підпитку, ми даємо вам півгодини, щоб ви звідси забралися, після цього ми будемо здавати вас міліції", - заявив він.

Організатори акції протесту заявляють, що міліції дана вказівка порушувати кримінальні справи. Також організатори закликали підприємців звільнити Інститутську вулицю з Хрещатика до Поштамта, щоб пропуcтити колону міліції.

Тих, хто відмовляється пропустити міліцію організатори попередили, що вважатимуть їх провокацією. "Нашого з вами колегу забирають в міліцію, звільніть вулицю Інститутську", - заявила організатор зі сцени.

Підприємці мають намір ініціювати імпічмент Президента та дострокове припинення повноважень парламенту в разі відмови ветувати Податковий кодекс. "Ми чекаємо до 18 години. Якщо до 18 годині не буде відповіді, о 19:00 годині на Банковій збереться ініціативна група по припиненню повноважень Верховної ради і президента", - заявив один з активістів зі сцени.

Підхід до будівлі Адміністрації Президента України на вулиці Банковій перекритий співробітниками внутрішніх військ. У декількох метрів від огорожі адміністрації очільника держави встановлені металеві щити, за якими в два ряди стоять співробітники внутрішніх військ.

Станом на 12:40 на Банковій відбулась сутичка з міліцією. Однак туди одразу підішли депутати, і міліція пішла. Після цього люди почали скандувати "Міліція з народом!".

Мітингувальники скандують "Ганьба", а також створюють шумові ефекти за допомогою свистків, дудок, барабанів і пластикових пляшок.

Підприємці оголосили про намір поставити наметове містечко на Банковій. Спілка письменників, яка розташована на ці вулиці, надає приміщення для штабу мітингувальників, які поставлять наметові містечка перед Адміністрацією Президента. Тепер намети мітингувальників стоять під Верховною Радою, Адміністрацією Президента і на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович сьогодні, 22 листопада відбув на саміт "Україна-ЄС" в Брюсселі.

Протестувальники встановили сцену під монументом Незалежності. Учасники акції вимагають від президента України ветувати Податковий кодекс і заявляють про те, що у разі відмови залишають за собою право почати процедуру референдуму щодо повноважень голови держави.

Підприємці мають намір вимагати відставки авторів Податкового кодексу, зокрема, прем'єр-міністра Миколи Азарова, глави Держкомпідприємництва Михайла Бродського і віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка.

Мітингувальники тримають українські прапори, а також символіку своїх організацій, зокрема, Федерації профспілок малого і середнього бізнесу, і гасла: "Кодексу - ні!", "Забрали у нас все - залиште роботу", "Руки геть від наших грошей" та інші. Прапорів політичних партій на акції немає, передає ЛігаБізнесІнформ.

Свою акцію протестувальники почали з гімну України і молитви "Отче наш", яку промовив представник церкви.

Кількість мітингувальників продовжує збільшуватися.

За даними київської міліції, правопорядок під час проведення мітингу забезпечує достатня кількість співробітників правоохоронних органів. Акція протесту проходить мирно.

Організатори мітингу заявили про те, що 140 автобусів з підприємцями з різних регіонів не змогли потрапити на мітинг в Києві через перешкоджання співробітників міліції. Водночас, у ДАІ не вдалося поки отримати інформацію, чи відповідає ця інформація дійсності.

Напередодні підприємці повідомляли, що влада перешкоджає їм приїхати до Києва на акцію протесту. Також з'явилася інформація, що правоохоронні органи намагалися перешкодити ставити сцену на Майдані Незалежності.

Приватні підприємці почали безстрокову акцію протеста, а в суботу висунули владі ультиматум: якщо Віктор Янукович в понеділок до 18:00 не ветує Податковий кодекс, підприємці почнуть процедуру референдума з дострокового припинення повноважень президента.

Тим часом МВС заборонило здійснювати перевезення пассажирів у нічний час. Це може вплинути на кількість протестувальників з інших регіонів України в Києві.

Також, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Київської міської державної адміністрації до низки громадських організацій, які подали заявку на проведення мітингів у центрі Києва з 22 по 26 листопада.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на джерело в суді.

Суд встановив обмеження у вигляді заборони проведення заходів 22-26 листопада в центральній частині Києва.

“Тобто, громадські організації мають звільнити центр міста”, - пояснив співрозмовник агентства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.