Український “Беркут” захистив спокій громадянина Росій Гундяєва від галасливих громадян

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.11.2010 22:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12176

22 листопада 2010 року Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” провела акцію протесту проти візиту громадянина РФ Владіміра Гундяєва (патріарха Кіріла) та проти духовної окупації України.

Міліція брутально перегородила шлях учасникам акції протесту до Лаври попри те, що акція була легальною та не отримала судової заборони. Таким чином захід розпочався за 200 метрів до Надбрамної церкви Києво-Печерської лаври, повідомила прес-служба партії.

Учасники акції тримали у руках гасла: "Геть московське кривослав'я!", "Україні - єдину Помісну Церкву!", "Українське православ'я, а не московське мракобісся!", "Геть московського попа!" та інші.

"Ми прийшли під стіни Лаври, щоби висловити свій протест проти візиту спецкомісара Кремля з ідеологічних питань Гундяєва. Його діяльність як голови московської церкви є імперіалістичною, оскільки його ідеї щодо "русскава міра" - це імперіалізм, перекладений на мову псевдорелігійності.

Кіріл намагається використати будь-який привід щоби прибути до України з візитом. Цього разу Гундяєв приїхав на День народження митрополита Володимира - очевидно, що заради свого політичного піару в Україні та аби проконтролювати ситуацію тут.

Ми розуміємо, що всередині Московського патріархату відбуваються серйозні протиріччя. Побутує думка, що Гундяєв хоче усунути від церковної влади в Україні митрополита Володимира, адже вважає його занадто незалежною фігурою.

Сьогодні без рішення суду міліція обмежила конституційні права українців, які вирішили висловити свій рішучий протест московському гастролеру. Українська міліція таким чином стала виконавцем ролі кремлівських прислужників, а не захисників українців", - зазначив голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Приїзд так званого патріарха Кіріла – людини яка уособлює продовження духовної окупації України, означає тільки одне – московська церква хоче зберегти свій вплив у православному світі, і це вона робить за допомогою загарбання духовних центрів України. Звідси вони отримують окрім політичних дивідендів, ще й величезну грошову масу, яка працює на московський імперіалізм. Ці гроші йдуть як на видання українофобської літератури, на війну проти чеченців, на русифікацію фіно-угорських і тюркських народів на території Росії.

Очевидно, що псевдосвяткування Дня народження митрополита Володимира за державний кошт, організований окупаційним режимом Януковича, з часом може призвести до серйозних заворушень і навіть бунтів проти псевдоправославних – тих, хто прикривається іменем Святої Русі, проти тих, хто духовно та економічно грабує Україну", - зазначив заступник голови Київської міської організації ВО "Свобода" з питань політичної освіти Юрій Ноєвий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.