Яценюк каже що на Майдані тисячі його однопартійців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.11.2010 23:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12179

Понад 3 тисячі членів «Фронту Змін» із різних регіонів України беруть участь в акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу в Києві.

Про це заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк у виступі на Майдані. Він подякував підприємцям за силу, волю, бажання боротися за себе і за країну.

«Першими на Майдані з’явилися представники Полтавщини – вони були вимушені добиратися за свій кошт поїздами і маршрутками, бо організаторам було повідомлено: автобуси до Києва не пустять. Про такі ж труднощі (тиск на перевізників) повідомили представники «Фронту Змін» із більшості областей. Незважаючи на це, до Києва прибули представники Житомирщини, Донеччини, Хмельниччини, Миколаївщини, Львівщини, Криму та інших регіонів». - повідомив він.

«Я добре розумію вас, бо в 90-ті роки сам стояв на базарі в місті Чернівці, щоб прогодувати себе і своїх батьків, які працювали в Чернівецькому університеті», - розповів Яценюк.

Лідер «Фронту Змін» заявив, що влада намагається відібрати роботу в тих, хто, нічого не просячи в цієї влади, годує свої родини та створює робочі місця. «Вони почали з вас. Вони думають, що ви безсилі, не маєте підтримки, не можете боротися. Причому роблять це в підступний спосіб: кажуть, що ви не хочете платити податки, і тому бюджетники не отримають зарплатні, а пенсіонери пенсій. Вони пішли шляхом зіткнення лобами українців. Але ми цього ніколи не допустимо».

Влада, підкреслив Яценюк, почала приборкувати суспільство з малого бізнесу, «потім доберуться до середнього, до бюджетників, до всієї країни».

Він нагадав, що звернувся до Президента Віктора Януковича з вимогою застосувати право вето до недолугого Податкового кодексу: «Це єдиний шлях, щоб зберегти особисту репутацію глави держави і зберегти мільйони робочих місць в країні».

Арсеній Яценюк закликав підприємців не опускати руки і підкреслив, що тиснутиме на владу для ветування Податкового кодексу: «Ми зможемо разом захистити майбутнє. Борітеся - й поборете».

Як повідомлялося раніше, 22 червня було розпочато акцію «Зупини податковий терор» як реакцію на ухвалення в першому читанні проекту нового Податкового кодексу. Активним учасником цієї акції став напрямок «Підприємницька ініціатива» Уряду Змін, повідомила прес-служба партії.

Під час акції було проведено понад 1000 зустрічей із представниками малого та середнього бізнесу, відбулося близько 250 мітингів в усіх регіонах України. Було зібрано понад 1,5 мільйона підписів під зверненням до президента України про відкликання Податкового кодексу. Спільною перемогою Уряду Змін та підприємців стало рішення президента про спрямування проекту Податкового кодексу на суспільне обговорення. Проте це обговорення було сфальшоване. Тому «Підприємницька ініціатива» разом із професійними об’єднаннями підприємців розпочали всеукраїнський страйк. По всій державі було проведено серію багатотисячних мітингів проти спроби провести кодекс через Верховну Раду.

Після ухвалення Податкового кодексу парламентом Яценюк закликав Президента накласти вето на цей документ, який знищить малий і середній бізнес в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.