Влада готується знести Майдан підриємців

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 23.11.2010 10:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12184

На Майдан Незалежності у Києві приїжджають машини з правоохоронцями, які мають на меті знести наметове містечко.

Про це повідомив організатор акції протесту підприємців проти Податкового кодексу Євген Шаповаленко.

За його словами, до Майдану під'їхали чотири автобуси з бійцями спецпідрозділу "Беркут" та легкові автомобілі. "Депутати Верховної ради будуть ночувати в порядку черговості для того щоб цього (знесення наметів) не сталося", - заявив Шаповаленко.

До 7 ранку в наметовому містечку чергував депутат від БЮТ Андрій Шкіль. Вранці його змінив інший депутат.

Шаповаленко повідомив, що підприємці також будуть захищати наметове містечко.

Наразі у наметовому таборі протестувальників панує тиша і спокій. Більшість тих, хто залишився, сплять або ховаються в наметах та шатрах, оскільки в центрі Києва дрібний дощ. Лише на імпровізованій сцені табору стоять, як на варті, кільканадцять людей, та невеличкі групки людей перемовляються в таборі.

На вул. Інститутській загалом порожньо, було помічено рух автобусів таких моделей і таких кольорів, що не використовуються в пасажирських перевезеннях, і з затемненим склом. Кілька таких автобусів звернули на вул. Банкову, до будинку Адміністрації президента. 4 чи 5 таких автобусів розташовано у подвір'ї Палацу культури профспілок на Інститутській, тобто угорі над табором на Майдані. Ймовірно, в цих автобусах співробітники міліції або службовці внутрішніх військ.

Рух вулицями довкола табору протестувальників не перекрито.

Як повідомлялось, у Києві тисячі підприємців протестують проти нещодавно ухваленого Верховною радою Податкового кодексу. На мітингу підприємців у понеділок, 22 листопада, було ухвалене рішення про ініціювання референдуму щодо дострокового припинення повноважень Верховної ради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.