Заяви Януковича, які прозвучали у Брюсселі, викликають сумніви

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 24.11.2010 11:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12203

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна зможе виконати заходи, передбачені Планом дій щодо скасування візового режиму з ЄС вже у першому півріччі 2011 року. Реалістичність таких термінів в експертів викликає сумніви.

Зокрема, експерт Інституту світової політики Катерина Зарембо вважає що попри заяви чиновників про успішний початок делімітації кордонів з сусідами, Росія може в цьому питанні «вставити Україні палки в колеса».

«Оскільки медовий місяць у нас з Росією вже закінчився, то питання з делімітацією кордонів може тягнутися ще довго. З іншого боку, виконання всіх вимог ЄС потребує від України тільки політичної волі та ресурсів», - наголошує експерт. Найлегше українській стороні буде ввести біометричні паспорти, вважає Катерина Зарембо. Найбільше проблем може виникнути з нелегальною міграцією на західних кордонах.

План містить два етапи: перший передбачає внесення змін до законодавства України, другий – реалізацію цих змін. За півроку втілити все це в життя в Україні просто нереально, вважає експерт Інституту світової політики.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.