Попов забирає в киян безкоштовну воду

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 24.11.2010 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12206

Київські бювети, як обіцялося раніше, стануть платними. За підрахунками експертів, один літр води можна буде придбати за 80-90 копійок.

Причина такого нововведення – реалізація програми "Питна вода", яку впровадив новий керівник Київміськадміністрації Олександр Попов.

Згідно останніх аналізів, підземна вода із свердловин, яка подається в київські бювети, є непридатною для споживання. В ній, як виявилось, забагато амонію, кремнію, заліза та марганцю. Ще більше її якість погіршується через проходження по зношених трубах.

На реалізацію програми "Питна вода" столична влада планує витратити близько 8 мільярдів гривень. Частина закладених в програму грошей піде і на реанімацію бюветів, але вода в них стане для киян платною.

На реконструкцію артезіанських водозаборів і впровадження систем очищення підземних вод потрібно 80 мільйонів гривень. Тому в КМДА вирішили фінансувати цю добру справу не лише з бюджету. В рівних частках на відродження київських кюветів мають скинутися "Київводоканал" та інвестори. Очисні системи для води почнуть встановлювати приватні фірми, яким бювети здаватимуться в оренду.

На початку, така практика буде у якості експерименту, на трьох-чотирьох об'єктах. Якщо експеримент виявиться вдалим, механізм запровадять по всій території міста. Однак бізнесмени, безперечно, захочуть повернути вкладені гроші і, більш того, отримувати стабільний прибуток. Це київська влада добре розуміє і вже розповсюдила інформацію, що за відроджені бювети киянам доведеться платити. За попередніми підрахунками, по 80-90 копійок за літр води.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.