Міліція порушила кримінальну справу проти підприємців на Майдані

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 24.11.2010 16:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12213

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом перекриття вулиць учасниками мітингу проти Податкового кодексу в Києві 22 листопада.

Як бачимо на фото, ніщо не заважає руху транспорту по вул. Інститутській. Окрім міліцейської автоколони

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

За словами Ратушняка, справу порушено за ст. 293 Кримінального кодексу (грубе порушення громадського порядку).

Ратушняк також наголосив, що незважаючи на те, що справа порушена за фактом, а не стосовно когось, будуть встановлені особи конкретних учасників, які брали участь у перекритті вулиць Хрещатика та Інститутської, які понесуть покарання за свої дії.

Він наголосив, що в перекритті вулиць не було жодної потреби, оскільки кількість учасників акції протесту дозволяла їм розташуватися на тротуарі. Ратушняк також додав, що розслідування у справі веде слідчий відділ Шевченківського райвідділу міліції.

Як відомо, 22 листопада на Майдані Незалежності сталася бійка між міліцією та протестуючими підприємцями, які намагалися перекрити рух на Хрещатику.

Після того, як мітингуючим вдалося перекрити рух по Хрещатику, правоохоронці, узявши їх у щільне кільце, зуміли частково розчистити дорогу, але такі дії міліції спровокували ще більшу кількість мітингуючих вийти на дорогу. У найбільш активних з них виникла бійка з правоохоронцями.

Після інциденту у київській міліції заявили, що порушать кілька кримінальних справ. Окрім перекриття руху в центрі Києва підприємцям інкримінують бійку з міліцією та пошкодження кількох автомобілів.

Від “Аратти”: ми були присутні на Майдані 22 листопада, але ніякої бійки між учасниками акції і міліцією не зафіксували. Натомість була нетривала штовханина.

Виникла вона у момент, коли мітингувальники повернулися з пікету на Банковій. Оскільки людей було багато, а на Майдані ведеться спорудження катку, всі учасники не вмістилися на площі. Частина колони так і залишилася на Хрещатику і Інститутській.

Згодом, на прохання організаторів акції, люди звільнили для проїзду транспорту частину вулиці Інститутської.

Можемо також зазначити, що серед мітингуючих було багато осіб у нетверезому стані, які до акції протесту жодного стосунку не мали, проте всіляко намагалися спровокувати конфлікт. Цікаво, що співробітники міліції у формі і цивільному на це аж ніяк не реагували.

Частина з цих людей і декілька мітингувальників, десь після 18-ї години знову перекрили вулицю Інститутську. Втім, ще до того, рух по цій вулиці перекрили співробітники ДАЇ, які знаходилися поблизу виходу зі станції метро "Хрещатик".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.