На Майдані зібралися тисячі підрпиємців. Влада стягує міліцейські підрозділи

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 25.11.2010 10:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12223

На Майдані Незалежності у Києві підприємці продовжують акцію протесту проти Податкового кодексу.

Зараз на головній площі столиці знаходяться близько 2 тис осіб. Крім того, ще близько 500 людей підходять до місця проведення акції з боку вулиці Городецького.

На даний час триває підготовка до мітингу і на сцені поки що немає промовців, лише грає музика. Навколо Майдану також немає правоохоронців, рух вулицею Хрещатик йде у звичному режимі.

На цей момент організатори акції розподіляють людей по входах у наметове містечко, побоюючись провокацій, про які стало відомо в середу.

Вранці до табору почали групами підходити інші учасники акції. Тим часом їх не встигають реєструвати. Їх, однак, стає все більше, але всередину наметового табору їх не пропускають, поки не зареєструють попередню групу. Змін в таборі немає. Як і раніше, в ньому і поруч з ним присутні представники ЗМІ, зокрема інформагентств і телебачення, а також машини телемовлення. Як і раніше, межі табору охороняють учасники протесту, не пропускаючи в нього сторонніх.

Як і у середу, і у вівторок, у таборі постійно перебувають 2-5 депутатів Верховної ради. Тим часом на прилеглих вулицях, головним чином на Інститутській стоять численні міліцейські автомобілі та автобуси. Чотири автобуси з написами "Міліція" проїхали по Садовій на Інститутську і звернули на Банкову, ще два піднімалися по Інститутській знизу і також звернули на Банкову - вони зупинилися біля Адміністрації Президента.

Кілька автобусів міліції і джипів заїжджали на подвір'я Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок (колишнього Жовтневого палацу). Там, у дворі, як було видно знизу, щонайменше 4 міліцейських автобуса і, крім того, джипи.

На Інститутській також було 2 закритих міліцейських автомобіля, схожих на автозаки. На Майдані Незалежності вночі також було від одного до трьох міліцейських автобусів. У цілому кількість автобусів і автомобілів міліції у четвер вранці значно перевищує ту, що було у середу, і на вигляд перевищує кількість, необхідну для забезпечення безпеки триваючого візиту президента Ізраїлю Переса.

Нагадаємо, у середу повідомлялося, що організатори мітингу проти Податкового кодексу впевнені, що їм вдасться привезти до Києва до 200 тис. людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.