У Кувейті ввели заборону на цифрові дзеркальні фотоапарати

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.11.2010 23:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12235

У Кувейті введена заборона на цифрові дзеркальні фотоапарати (DSLR). Тепер мешканці та гості країни не зможуть користуватися подібною технікою в громадських місцях, на вулицях і в торгових центрах.

Дзеркальними цифровими фотоапаратами в Кувейті можна буде користуватися тільки представникам преси

Як повідомляє Kuwait Times, заборона введена спільним рішенням міністерств інформації, фінансів та суспільних відносин країни. Як уточнює The Guardian, документ був підписаний 17-19 листопада. Офіційно його ще не оприлюднили.

За законом, повідомляє Lenta.ru, тепер напівпрофесійними і професійними дзеркальними фотоапаратами можна буде користуватися тільки представникам преси. Відзначається, що в Кувейті всі представники ЗМІ зобов'язані проходити реєстрацію в міністерстві інформації та мати відповідне свідоцтво.

Причини, з яких влада країни ввела заборону, офіційно не називаються. При цьому наголошується, що користуватися камерами, вмонтованими в мобільні телефони, а також звичайними цифровими фотоапаратами буде як і раніше дозволено.

Не зовсім зрозуміло, чому заборонили саме DSLR, а не всі інші фотоапарати.

Формально маленькі цифрові фотоапарати, плівкові "дзеркалки" SLR і вбудовані в смартфон камери не підпадають під заборону. Але фотографувати маленьким фотоапаратом або плівковою SLR-камерою, а потім намагатися пояснити розлюченого поліцейському різницю між DSLR і не-DSLR навряд чи буде гарною ідеєю.

Не зовсім зрозуміло, правда, чи підпадають під зазначену заборону камери стандарту Micro Four Thirds, деякі з яких (наприклад, Panasonic Lumix DMC-G2) своїм зовнішнім виглядом дуже нагадують стандартні дзеркалки.

Дана заборона, очевидно, пов'язана з тим, що кувейтське суспільство досить консервативне, і багато громадян не люблять, коли їх цілеспрямовано фотографують.

Хоча заборона підтримується консервативним більшістю, але іноземці та місцева молодь проти. Преса задається питанням: а що людям робити тепер зі своїми фотоапаратами, якщо користуватися ними заборонено практично скрізь?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.