На Донеччині мерзнуть діти. Чиновники-регіонали радять батькам подаватися до Президента

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 19.10.2006 19:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1225

У Маріуполі замерзає половина дитячих садків та шкіл. У приміщеннях діти ходять одягнутими, а розлючені батьки не знають, пороги яких чиновників їм ще оббивати.

Управлінці радять їм записатися на прийом до Президента.

Точну інформацію щодо температурного режиму у дитячих закладах не надають навіть санітарним службам. Обігрівачі, за свідченнями батьків, також не включають – заощаджують електрику. Міська влада від коментарів утримується, щоправда не заперечує, що місто досі не отримало славнозвісних лімітів газу.

Наразі в регіоні пощастило лише садкам обласного центру. Тут із 120 закладів не опалюється лише один. Щоправда, тепловики кажуть, що блакитне паливо може закінчитися будь-якої миті. Донецьк так само не отримав лімітів на газ, однак місцевий господарчий суд заборонив газовикам опломбовувати котельні.

Олександр Семченко, перший заступник директора комунального комерційного підприємства "Донецькміськтепломережа": "Справа може повернутися не на нашу користь, оскільки є законні претензії "Газ України", ми повинні сплатити 36 млн.грн. І якщо ми їх не сплатимо, то одного дня скінчиться газ та опалення. І дай Боже, щоб на подвір'ї не було морозу та ми не потрапили у алчевську ситуацію".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.