Профспілки виведуть людей на Майдан і проти Трудового кодексу

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 29.11.2010 10:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12259

Якщо проект Трудового кодексу буде виноситися на розгляд Верховної ради в тій редакції, в якій його сьогодні хочуть прийняти, то можна очікувати потужних акцій протестів.

Таку думку висловив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

"Влада про це знає, і народ вийде, тому що погоджуватися з тим рабством, яке пропонується, ніхто не буде", - сказав він.

"Ми розмовляли з головою Верховної ради про те, щоб доузгодити, внести зміни, доопрацювати і перенести прийняття Трудового кодексу після Нового року", - зазначив Якібчук.

За його словами, уже створені відповідні робочі групи.

"Ми чітко говорили: якщо буде прийматися у такому вигляді Трудовий кодекс, який сьогодні є, то ми вийдемо на вулиці і виведемо людей", - зазначив він.

"Експертні групи, які займаються доопрацюванням Трудового кодексу і розглядом поданих нами пропозицій, працюють у президента, у Верховній раді. Більше таких варіантів, мені здається, щодо безцеремонного прийняття законів в Україні не буде", - додав Якібчук.

Як повідомлялося, раніше спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що Верховна рада не буде розглядати Трудовий кодекс до Нового року.

У свою чергу опозиція, підприємці і профспілки виступили проти існуючої редакції документа і заявили про готовність вийти з акцією протесту проти ухвалення Трудового кодексу.

У першому читанні ТК був прийнятий у 2009 році.

Нагадаємо, міністерство праці і соціальної політики пропонує підвищити нормативний страховий стаж, необхідний для отримання мінімальної пенсії за віком, одразу на десять років. Норма почне діяти вже 1 січня 2011 року, якщо законопроект буде прийнятий.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.