Росія. Все стабільно. Політичні вбивства тривають

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 19.10.2006 20:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1226

Спікер Держдуми Борис Гризлов не виключає політичної версії вбивства представника “Єдиної Росії”, кандидата на пост мера Дальнегорська Дмитра Фотьянова і доручив депутатові від Арсеньевського округу Приморського краю вилетіти на місце події і розібратися в ситуації.

Дмитро Фотьянов

"Коли вбивають одного з кандидатів, що вийшли в другий тур, в першу чергу розглядається версія політичного вбивства", - заявив Гризлов.

"Дав команду вилетіти на місце депутатові з цього округу Василю Усольцеву (він вже вилетів) і розібратися. Сподіваюся, що після повернення він дасть вичерпну інформацію, принаймні за станом на теперішній момент", - повідомив спікер.

Фотьянов був застрелений в четвер вранці. Другий тур виборів голови адміністрації Дальнегорська призначений на 22 жовтня. У першому турі виборів мера Дальнегорська, що пройшов 8 жовтня 2006 року, за Фотьянова, за попередніми даними, проголосувало 9486 виборців. Інший кандидат - виконуючий обов'язки глави Дальнегорського міського округу Олександр Теребілов, за попередніми даними, набрав 9850 голосів.

Дмитро Фотьянов. Біографічна довідка

Народився 30 січня 1975 року. У нього була незавершена вища освіта.

Працював заступником директора ТОВ "Дальнегорськ -лес. Був головою правління ради директорів "Каменського рибозаводу", віце-президентом компанії «Хогла Трейдінг Лімітед».

У 2005 році Д. Фотьянов був обраний в Міську Думу по дев'ятому Пенсійному округу Дальнегорська і представляв в Думі партію “Єдина Росія”.

31 жовтня 2005 року Дмитро Фотьянов, перемігши з невеликою перевагою в другому повторному турі виборів глави адміністрації, вступив на посаду мера міста Дальнегорська Приморського краю. Виборча комісія офіційно визнала його переможцем.

Ще в час виборчої кампанії з'явилися чутки про підкуп виборців, масові порушення виборного законодавства, сумнівне минуле Фотьянова. Говорили, що у Дмитра Фотьянова була судимість по декількох статтях УК (зокрема за рекет і підробку документів).

30 грудня 2005 року Дальнегорський міський суд, після багатоденного засідання і опиту десятків свідків, відмінив відповідне рішення виборчої комісії і визнав результати виборів недійсними. Дмитро Фотьянов з рішенням суду не погодився, подавши апеляцію до краєвого суду.

14 лютого 2006 року Приморський краєвий суд залишив в силі рішення Дальнегорського міського суду про визнання недійсним результатів виборів. Підставами для такого вирішення сталі зведення про перевитрату грошових коштів під час виборчої кампанії з фонду Фотьянова, а також випадки масового підкупу населення. У результаті Дмитро Фотьянов залишив свій пост мера Дальнегорська, визнавши свою поразку і заявивши, що не має наміру оспорювати судове рішення.

Нові вибори глави Дальнегорського міського округу, а також вибори депутатів Законодавчих Зборів Приморського краю повинні були відбутися 22 жовтня 2006 року.

Д. Фотьянов був одним з двох кандидатів на пост голови адміністрації Дальнегорського міського округу (мера міста) і зайняв друге місце в першому турі повторних виборів, який пройшов 8 жовтня 2006 року. Другий тур, де Фотьянов повинен був змагатися з Олександром Теребіловим, був призначений на 22 жовтня 2006 року. Але за три дні до виборів Дмитро Фотьянов був убитий.

Д. Фотьянов був членом Всеросійської Політичної партії “Єдина Росія” і одним із засновників суспільного руху “Соціальний захист”.

Дмитро Фотьянов захоплювався спортом. Протягом десяти років був президентом хокейного клубу “Барс” в Примор'ї.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.