Великобританія вводить мовний тест при отриманні подружньої візи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.11.2010 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12260

Великобританія вводить з понеділка обов’язковий тест на знання англійської мови для громадян держав, що не входять до Євросоюзу, які подають заяву на отримання подружньої візи.

Продемонструвати знання і розуміння мови повинні будуть усі, хто має намір в'їхати до Сполученого Королівства як чоловік / дружина або цивільний партнер громадянина Великобританії або її резидента, повідомляє РІА Новості.

Претенденти не повинні будуть показувати уміння читати або писати англійською мовою. При цьому обмеження торкнуться і тих, хто буде подавати на продовження візи.

Прикордонне агентство Об'єднаного Королівства розробило список тестів, результати яких будуть прийматися при подачі заяви на візу. У тому числі - один з найбільш широко застосовуваних тест TOEFL (Тest of English as a Foreign).

Британське МВС вводить такий захід, перш за все, щоб контролювати якість імміграції. Мінімальний рівень знання англійської, крім того, має сприяти соціальній інтеграції приїжджих, багато з яких зараз не в змозі спілкуватися з вчителями своїх дітей у школі або зі своїм лікуючим лікарем.

Виняток зроблено для декількох категорій. Підсумки тесту не будуть вимагатися від вихідців з країн, де англійська мова переважає. Крім Канади, Нової Зеландії, Австралії і США, у цей список увійшли, зокрема, Ямайка, Тринідад і Тобаго, Беліз.

Також не повинні здавати тест ті, хто пройшов професійну підготовку за будь-яким фахом англійською мовою, завірену британським агентством, що працює в галузі освіти, NARIC. Не повинні здавати тест також люди старше 65 років і ті, кому пройти тест не дозволяє фізичний або розумовий стан здоров'я.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.