Малий бізнес вимагає відставки уряду і розпуску парламенту

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.11.2010 12:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12280

Українські підприємці не збираються згортати наметове містечко в Києві допоки Президент не заветує податковий кодекс. Учасники акції протесту вимагають вже відставки уряду Миколи Азарова.

У Києві на Майдані Незалежності та у регіонах продовжуються акції протесту підприємців, які протестують проти податкового кодексу. Малий та середній бізнес вже вимагає не тільки заветувати документ, а й висунув владі нові політичні вимоги - відправити уряд Миколи Азарова у відставку й провести позачергові вибори до українського парламенту.

Підприємці хочуть, аби їх чули

Член Національної координаційної ради підприємців України Володимир Дорош впевнений, що підприємці таки доб’ються виконання всіх своїх вимог, в тому числі й політичних.

«Якщо урядовці й народні обранці півроку не чули мільйони своїх співгромадян, наповнювачів бюджету, своїх годувальників і утримувачів їхніх, то ми не бачимо можливості перебування цих людей при владі, у стінах Верховної Ради», - каже Дорош.

Разом з тим він не виключає, що наметове містечко на Майдані Незалежності та акції протесту будуть згорнуті, якщо президент таки накладе вето на цей податковий кодекс і перенесе розробку нового документу вже на 2011 рік. Учасники акції наполягають на внесенні до документу всіх поправок, з якими виступають представники малого та середнього бізнесу.

Розійшлися до четверга

Підприємці призупинили масові акції протесту до четверга. Наметове містечко, однак, не розбирають і чекають на задоволення всіх їхніх вимог. Віктор Янукович пообіцяв підприємцям до кінця тижня визначитися з подальшою долею податкового кодексу.

Однак якщо глава держави не дасть відповіді на вимоги підприємців щодо Податкового кодексу, то вони обіцяють знову скликати людей на масові демонстрації та мітинги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.