МВС неабияк зацікавилося дерибанними справами Космоса

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.11.2010 12:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12282

В Києві піднімають усі кримінальні справи, де є “слід” команди мера Леоніда Черновецького.

Саме цим пояснюється недавнє затримання ініціаторів резонансної бійки в Київраді, стверджує депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець.

"Прекрасно, що наші силові органи нарешті взялися за справу і знайшли тих, хто може виявитися винними. Втім, я не сумніваюся, що місцезнаходження цих людей було відоме завжди. У мене немає жодних ілюзій, що зараз піклуються про справедливу відплату, про нас з Наумком, про киян. Просто піднімають усі справи, де є "слід" команди Черновецького. Отже той випадок у сесійній залі виявився ще одним важелем тиску на мера та його оточення", - заявив Бригинець.

За словами депутата, справедливість повинна перемагати, але "це повинно відбуватися завжди, а не лише тоді, коли це спецзавдання влади".

Як відомо, співробітники столичної міліції 22 листопада затримали двох раніше несудимих громадян, яких підозрюють в побитті депутатів Київради від БЮТ - Віктора Наумка та Олександра Бригинця.

Нагадаємо, 7 грудня 2006 року в Київраді виникла бійка через питання про підвищення тарифів на комунальні послуги в столиці. Коли депутати Київради від БЮТ Бригинець і Наумко спробували заблокувати трибуну під час виступу мера, в залі з'явилися двоє невідомих спортивної зовнішності з депутатськими значками і почали бійку. В жодному зі списків фракцій вони не фігурували.

При цьому охорона, яка перевіряє усіх, хто заходить в кулуари Київради за списками і посвідченнями особи, безперешкодно пропустила їх до зали засідань, а потім спокійно випустила. Опозиція заявляла, що це були охоронці мера Києва Черновецького. Соратники мера категорично це заперечували.

Як відомо, до кінця року в суді опиняться близько 40 кримінальних справ, відкритих проти чиновників Київської міськадміністрації, КП і главків мерії міліцією, прокуратурою і СБУ. Провина усіх підслідних практично доведена.

Зараз у прокуратурі перебувають справи щодо незаконного відчуження акцій на користь структур, які пов'язують із зятем мера В'ячеславом Супруненком ("Київміськбуд", "Київгаз", Київводоканал", "Київенерго", "Київхліб", "Київмлин").

Втім, довести причетність до зловживань самого Черновецького та його найближчого оточення слідству поки не вдалося.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.