Гримчак вважає, що якби не було Майдану - ніякого вето на Податковий кодекс не було б

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.11.2010 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12287

Депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Юрій Гримчак вважає сьогоднішнє рішення Президента Віктора Януковича ветувати Податковий Кодекс є безумовною перемогою підприємців.

«Тому що якщо б вони 21-го листопада не вийшли на Майдан встановлювати намети, а 22-го на Майдані не зібралися представники зі всієї України, то вже на минулому тижні Податковий Кодекс був би підписаний, і набрав чинності. Тільки масові протести підприємців у Києві і у майже всіх обласних центрах України показали, що не накладання вето на цей закон призведе ще до більшої радикалізації суспільства», — вважає депутат.

«І хоча це — перемога, але це ще не повна перемога», — застеріг «самооборонець». — «Тому що, наскільки я розумію, Янукович ветував тільки деякі розділи Податкового кодексу і Верховна Рада буде розглядати пропозиції Президента. Можна прогнозувати, що будуть внесені деякі зміни до найбільш болючих і «гарячих» положень кодексу, які стосуються адміністрування податків і спрощеної системи сплати, але сам Податковий Кодекс буде прийнятий в тому вигляді, в якому він є зараз. Але ж підприємці просили не тільки ветувати Кодекс, але і щоб новий документ був розроблений за їх участі, з урахуванням усіх їхніх зауважень. Адже залишились ще зауваження, що стосуються Інтернет-галузі, щодо прав податкової та багато іншого, що не подобалось підприємцям і експертам, які вважають, що це призведе до згортання малого та середнього бізнесу в Україні».

«Це перемога і хоча б тому, що всі, хто не вірив, що Майдани можливі, сьогодні зрозуміли, що це не так: Майдани можливі, причому великолюдні, рішучі і радикальні. А у нас на порядку денному ще буде Трудовий кодекс, Житловий кодекс, тому підприємці проторували шлях для всіх інших, подавши приклад як можна і необхідно захищати свої права», — вважає Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.