Двом мільйонам киян вимкнули опалення й гарячу воду, щоб підвищити тарифи

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.11.2010 14:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12288

Кілька великих масивів Києва, в яких проживають майже 2 мільйони людей, залишилися без опалення й гарячої води. Столичні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 припинили постачати опалення незважаючи на те, що на вулиці мінусова температура, а назавтра синоптики прогнозують до 13 градусів морозу.

На холодні батареї і нестерпний холод у квартирі нарікають жителі будинків вулиць Срібнокільської, Ентузіастів та інших.

У "Київенерго" пояснили, що опалення відключили через те, що знову виникли проблеми з газом через борги енергокомпанії. Коли з'явиться тепло - невідомо.

Борг компанії "Київенерго" за природний газ складає майже 743 млн грн. Міська влада заборговувала компанії 860 млн грн на оплату різниці в тарифах.

ТЕЦ-5 забезпечує гаряче водопостачання і централізоване опалення житлових будинків, лікувальних закладів, дитячих садків і шкіл на житлових масивах Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки і Теремки.

ТЕЦ-6 дає гарячу воду і забезпечує централізоване опалення будинків, лікарень, дитячих садків і шкіл на столичних масивах Троєщина, Лісовий, Воскресенка, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ.

Буквально 10 днів тому, 19 листопада, на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 "Київенерго" вже відбувалося аварійне відключення в результаті примусового зниження тиску газу. Через відключення блоку №1 на ТЕЦ-6 (потужність 250 МВт) температура води в мережах знизилася до 50 С.

А на ТЕЦ-5 сталося аварійне розвантаження блоку потужністю 250 МВт до мінімально допустимого рівня генерації, а також аварійне відключення двох водонагрівальних котлів. Це призвело до зниження температури води в мережах до 54 С.

Нагадаємо, компанія "Київенерго" вважає за необхідне вдвічі підвищити тарифи на гарячу воду і опалення для населення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.