У майбутньому космічні кораблі літатимуть на паливі з екскрементів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.11.2010 15:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12291

Американські вчені з Флоридського технологічного інституту вивели особливий вид бактерій, здатних переробляти людські екскременти в біопаливо, на якому найближчим часом будуть літати супутники, а згодом і космічні кораблі.

Під час дослідження вченим вдалося генетично модифікувати бактерію виду Shewanella MR-1, яка може виробляти водень із будь-якої речовини біологічного походження. Після цього бактерії стали виробляти водню більше звичайного, а також виявилися стійкими до невагомості.

Як вважають дослідники, створений бактеріями водень в паливних елементах буде перетворений на електроенергію і ця технологія найближчим часом може бути випробувана на практиці.

Згідно з прогнозами вчених, новий супутник, що працюватиме на відходах людської життєдіяльності, може бути запущений в космос в першій половині 2011 року. Якщо цей експеримент вдасться, надалі новий метод отримання палива буде використаний на МКС, а потім, можливо, і в міжпланетних експедиціях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мешканці 200 будинків британського містечка Дідкот опалюють свої будинки газом, отриманим з власних каналізаційних відходів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.