Газпром знижує ціни для Європи. Братню Україну в Кремлі Європою не вважають

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.11.2010 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12293

Російський газовий монополіст “Газпром” заявляє про готовність знизити ціни на газ споживачам свого головного експортного ринку - країнам Європи.

Про це сказано у звіті "Газпрому" про діяльність у сфері стійкого розвитку за 2008-2009 роки.

"Газпром" назвав укладення довгострокового контракту на постачання газу європейським споживачам "неодмінною умовою газової торгівлі", визнавши разом з тим можливість переговорів про ціну палива.

"Проте "Газпром" готовий враховувати думку споживачів і проводити гнучку торгову політику в тому разі, якщо розрив між контрактними і спотовими цінами сягає істотної величини", - наголошується в документі.

Російська компанія відзначила, що навесні 2010 року низка компаній одержала можливість придбавати частини законтрактованого газу за спотовими цінами.

Російський газовий монополіст також відзначив, що можливість перегляду ціни газу передбачена кожним підписаним довгостроковим контрактом.

Як повідомлялося, Президентові України Віктору Януковичу на останніх переговорах з російським колегою Дмитром Мєдвєдєвим наприкінці минулого тижня не вдалося домовитися про зниження ціни газу, що постачається Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.