Луценко контролює справу по універмагу. Тепер в Кіровограді

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 20.10.2006 19:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1230

Юрій Луценко заявив, що з текстом відкритого листа працівників торговельного підприємства він ознайомився на одному з українських інтернет-ресурсів.

Про це він повідомив журналістам на прес-конференції.

В ньому йдеться про те, що вищі чини кіровоградської міліції в ході штурму торговельних і адміністративних приміщень ЗАТ «УТП-Кіровоград» діяли в унісон з учасниками захоплення, яких очолював місцевий бізнесмен Сергій Іванченко, власник 5% пакету акцій ЗАТ. В листі 95 працівників універмагів «УТО» і «Дитячий світ» серед іншого говориться про те, що «група молодиків на чолі з Іванченком С.А. і за допомогою начальника УМВС України в м. Кіровограді, а також співробітників міліції (підрозділи «Беркут» і «Титан») з грубим використанням фізичної сили, прийомів рукопашного бою і спецзасобів (гумові палиці, гази, табельна вогнепальна зброя, засоби спецзахисту) захопили приміщення центрального універмагу.

Також працівники підприємства повідомили Юрію Луценку, що під час штурму приміщень деяким працівникам ЗАТ «УТП «Кіровоград» були завдані побої, кілька жінок, які були майже понівечені працівниками міліції разом з молодиками, потрапили в лікарню. «При цьому з невідомих нам причин працівники лікарні не повідомляли про факти завдання побоїв в органи МВС, як це передбачено відповідними інструкціями. Очевидно, натреновані бійці «Беркута» і «Титана», озброєні спецзасобами, вогнепальною зброєю так злякалися простих жінок – працівників ЗАТ, що прийняли їх за особливо небезпечних рецидивістів, отруюючи газом в приміщенні людей», - повідомляється у відкритому листі міністру.

«Заява щодо подій в Кіровограді взята мною на особливий контроль. Я гарантую, що розслідування подій в Кіровограді буде об'єктивним», - сказав міністр внутрішніх справ.

Також Юрій Луценко висловив підозру, що кіровоградська міліція діяла протизаконно. «У мене є підозра, що там міліція виконувала не свої функції, які повинні бути незалежні від бізнесу. У мене таке враження», - зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше власник ДК «ТЕКТ», якій належить 75% акцій ЗАТ «УТП-Кіровоград», Вадим Гриб заявив, що на підприємство при підтримці місцевої влади з боку Сергія Іванченка була вчинена рейдерська атака, в якій зокрема брали участь співробітники силових структур.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.