У п’ятницю нардепи, у єдиному пориві, натиснуть кнопки за Податковий кодекс

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.12.2010 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12303

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує, що парламент у п’ятницю, 3 грудня, розгляне пропозиції Президента Віктора Януковича до Податкового кодексу.

Про це спікер сказав в ефірі радіо «Ера-FM».

За його словами, малоймовірно, що у четвер парламент розглядатиме пропозиції Президента до Податкового кодексу, а «п’ятниця вірогідніше тому, що далі відкладати не можна».

Литвин вважає, що парламент ухвалить Податковий кодекс у новій редакції, врахувавши пропозиції глави держави. Він підкреслив, що це необхідно зробити, оскільки державний бюджет на 2011 рік має прийматися вже на новій податковій базі.

На думку Литвина, Янукович ухвалив «нелегке, але відповідальне рішення» заветувати низку норм Податкового кодексу. Він підкреслив, що «владі належить демонструвати мужність і визнавати свої прорахунки».

Між тим, підприємці стурбовані поспішною підготовкою змін до Податкового кодексу.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила координатор Ради об`єднань підприємців України Алла Алексенцева.

“Ми сьогодні вимагали вето Президента. Вето є, але яке це вето… Президент сказав до завтрашнього дня дати йому пропозиції з проблемних питань. Сьогодні після засідання уряду бачимо, що уряд говорить, що кодекс знову буде направлений до Верховної Ради. Але як можна за два дні проаналізувати всі ті аспекти, які є мінами сповільненої дії для того, щоб економіка України розвивалася», - говорить вона. За її словами, необхідно врахувати зміни з таких об`ємних питань, як спрощена система оподаткування, адміністрування тощо.

За словами першого віце-президента Всеукраїнської асоціації роботодавців В‘ячеслава Биковця, в усіх представлених варіантах проектів Податкового кодексу впродовж усієї підготовки законопроекту інтереси малого бізнесу не були враховані. «З одного боку, ось ця пасивність бізнесу, яка була в процесі підготовки проекту податкового кодексу, вона показала себе з негативної сторони. Але те, що бізнес, нарешті, зрозумів, як з ним обійшлися, це вселяє надію, що матимемо деякий позитив», - говорить він.

На думку Биковця, на сьогодні в суспільстві формується негативна оцінка діяльності малого бізнесу. «В процесі підготовки Податкового кодексу ми почули, що малий бізнес не хоче платити податки… Інша теза – існує така думка, що підприємці не хочуть обліку. Та будь ласка – вони дадуть облік…» - сказав він.

Підприємці наголошують на необхідності створити економічну політику, де головну роль виконуватиме верховенство права, а також вимагають встановити чіткі і прозорі правила гри у веденні бізнесу і побудові економіки країни, яких повинні дотримуватися без виключення всі.

Крім того, Алексенцева оголосила про акцію “Пора поважати підприємців”, яка відбудеться 2 грудня о 9.00 біля стін парламенту, де будуть озвучені відповідні вимоги.

Як повідомлялосяя раніше, 30 листопада Президент України Янукович ветував Податковий кодекс. Він доручив робочій групі до четверга підготувати пропозиції до Податкового кодексу.

Того ж дня Литвин не виключив, що у четвер, 2 грудня, парламент розглядатиме ці пропозиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.