За викрадену студентку у батьків вимагали 4,5 євро

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 2.12.2010 10:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12310

За викрадену в травні доньку урядовця, студентку Київського інституту міжнародних відносин Ірину Лазаренко, зловмисники вимагали викуп розміром 4,5 млн євро.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник.

"Встановлюються усі причетні до злочину. Відпрацьовувалися різні версії, у тому числі викрадення з метою вбивства. Але Ірину викрали, щоб отримати викуп. Злочинці вимагали 4,5 млн євро, потім зменшили суму до 1 млн. Про персоналії поки не говоримо. Слідчі дії тривають", - розповів заступник глави МВС.

За даними слідчих, Ірину утримували в закритому приміщенні без вікон на території Бориспільського району під Києвом (де конкретно, дівчина не знає, оскільки в машині її перевозили з мішком на голові).

За деякими даними, її били, знімали на відео і у вигляді MMS скидали сюжети батькам, щоб ті прискорили виплату грошей. За іншими – це було інсценування, і насильства до жертви не застосовували, а утримували в нормальних умовах. Для моторошних сюжетів просто гримували.

"Яке побиття? Якщо б її так били, як показано в сюжетах, вона б загинула. Дівчину годували, давали туалетне приладдя, косметику, дозволяли дивитися телевізор, читати жіночі журнали. У дівчини було світле фарбоване волосся. Тепер воно відросло, і стало видно рідне - темне. Враження фізично виснаженої, замученої Іра не справляє. Але психологічний стан складний, їй потрібна допомога медиків", - розповів представник слідства виданню "Сєгодня".

Викрадачі грошей не отримали. В міліції кажуть, що злочинці, з якими вони спілкувалися по мобільнику батька дівчини, дослухалися до їхніх закликів одуматися і вирішили не посилювати своєї провини. Мовляв, жертва жива, а привезений у вказане місце викуп (батьки зуміли назбирати потрібну суму) стане "наживкою", і їх затримають. Тому в понеділок увечері Ірину, знову ж таки із зав'язаними очима, вони привезли на Бориспільську трасу, відпустили, і вона вже самотужки добралася додому.

За іншими даними, оперативники наздоганяли машину, в якій Ірину везли в інше місце, і злочинці її просто викинули на дорогу, а самі втекли.

Пошуки дівчини курирували на найвищому рівні. Адже, як відомо, Ірина є донькою начальника юридичного департаменту Міністерства вугільної промисловості Сергія Лазаренка, який раніше обіймав посаду заступника голови Фонду держмайна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.