Підприємці на Майдані вважають, що їх киданули

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 2.12.2010 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12318

Про суть поправок Президента України до Податкового кодексу в ефірі Радіо Свобода розповів заступник голови парламентського комітету з питань податкової і митної політики Микола Катеринчук.

«Пропонується повністю виключити розділ щодо спрощеної системи оподаткування і залишити регулювання спрощеної системи оподаткування, відповідно до змісту указу Президента від 1998 року. Тобто, фактично все, що було до цього, залишається: і ставки, і обіг, і кількість працюючих. Єдине, що підприємства, які перебувають на загальній системі оподаткування, не зможуть відносити на валові витрати товари і послуги, куплені у «спрощенців», що фактично забороняє юридичним особам мати торгові операції з приватними підприємцями. Це один із недоліків, які тут є. Все інше – прийнятне. Немає ніяких касових апаратів, податок залишається на рівні від 20 до 200 гривень на місяць. Штрафи за можливі неточності у звітах до 1 січня 2012 року не будуть стягуватися. Залишається право Податкової перевіряти підприємства по трудовому законодавству», – розповів по суті поправок Катеринчук.

Також, за його словами, у пропозиціях Президента чітко виписано, що таке адміністративний арешт. «На це податковій дається лише 96 годин. Через 24 години після накладання такого арешту суд має винести протягом 72 годин рішення про правомірність накладення арешту. Якщо такого рішення немає, то арешт знімається автоматично. Перевірки для великого бізнесу – 30 днів, для середнього бізнесу – 20 днів, для малого – 10 днів і не більше. Перевірка по ПДВ не може бути довшою,ніж 60 днів», – сказав заступник голови податкового комітету.

«Майдан «кинули»!» – учасники акції протесту

Після повідомлення про перегляд парламентом Податкового кодексу над майданом Незалежності пролунали численні салюти.

Зі сцени на майдані відразу ж зник мікрофон. У такий спосіб учасникам акції протесту хтось дав зрозуміти, що протести час закінчувати.

Спроба розпустити Майдан по домівках розізлила присутніх протестувальників. Вони скандували:«Мікрофон!»

«Салют я й сам собі можу організувати. Нас цим не купиш. Я нікуди звідси не піду, доки не будуть виконані наші вимоги», – сказав кореспондентові Радіо Свобода один із учасників акції.

Промовець зі сцени повідомив присутніх, що Верховна Рада не взяла до уваги вимоги підприємців. «Майдан «кинули»!» - такими словами він закінчив свій виступ.

Щонайменше тисяча підприємців залишилися на майдані Незалежності, щоб продовжити акцію протесту.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада врахувала пропозиції президента України Віктора Януковича і ухвалила в новій редакції Податковий кодекс. За таке рішення у четвер проголосували 268 народних депутатів із 417, зареєстрованих у залі.

Пропозиції президента до Податкового кодексу на засіданні парламенту в четвер представила перший заступник голови адміністрації Президента Ірина Акімова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.