Підприємці, яких викинули з Майдану, не збираються здаватися

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.12.2010 10:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12333

Протестувальники проти Податкового кодексу мають намір продовжити акції невдоволення і не відкидають можливості змінити форми протесту на більш агресивні.

Знесення їхніх помешкань на Майдані Незалежності у Києві учасники акції протесту називають порушенням їхніх прав. На понеділок підприємці скликають черговий мітинг.

Сьогодні вночі у Києві на Майдані Незалежності спецпідрозділів МВС із застосуванням сили демонтували наметове містечко підприємців, що протестують проти Податкового кодексу.

Правоохоронці були озброєні гумовими кийками, однак люди не чинили їм опору, то ж обійшлося без сутичок. В’їзд до центру міста міліція на кілька годин заблокувала з усіх сторін.

Нічний інцидент Радіо Свобода прокоментував Генеральний координатор акції протесту, член страйкового комітету, юрист Олександр Данилюк.

«Це трапилось всупереч будь-якому законному порядку, - розповідає організатор акції протесту підприємців. – Просто підійшла міліція, як нацисти, загнали людей у квадрат, абсолютно без опису було зібрано майно: обігрівачі, особисті речі громадян, спеціалізована техніка для опалення, поскидали у вантажні авто і кудись відвезли.

Люди не чинили опору. Вони були проінструктовані, як реагувати на подібні ситуації. Був затриманий комендант наметового містечка Охтирський для дачі пояснень. Зараз його вже відпустили, він разом з іншими людьми перебуває на Європейській площі.

– Які ваші подальші дії?

– Це насправді дуже неправильний крок з боку влади, який не сприяє спільному діалогу. Якщо влада розраховує на те, що заборонивши мирні акції, вона залишиться без акцій спротиву, то вона помиляється. Якщо людям не залишити мирні акції, то вони будуть протестувати зовсім в інший, більш агресивний, спосіб.

У нас в понеділок відбудеться досить велика акція протесту в Києві. Ми маємо намір відновити наметове містечко і вирішимо щодо подальших форм протесту. Ми плануємо боротися далі. Як технічно це забезпечити, складно сказати через 15 хвилин після того, як в центрі міста відбулась «нацистська акція зачищення».

Коментуючи оголошення зі сцени протестувальників про можливу ліквідацію наметів, Олександр Данилюк сказав: «Вчора, як і в понеділок, на сцені були рейдери. Тому не може бути ніяких оголошень. Група запроданців, яка вчора оголосила про можливу ліквідацію містечка, це була просто провладна група, яка людей зводила на манівці, і досить ефективно».

Олександр Данилюк розповів також, що з ними вночі перебувало 5 народних депутатів від опозиції. Однак, за його словами, міліція не зважала, що це було майно недоторканних обранців.

Протестувальникам, які лишились без даху над головою та особистих речей, тимчасово надала притулок штаб-квартира Народного Руху України.

За інформацією ДАІ, до 7 годину ранку в’їзд до центру столиці мають розблокувати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.