МВС стверджує, що Майдан комусь заважав святкувати Новий рік

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2010 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12335

Декілька сотень співробітників МВС заміть того, щоб ловити злочинців, улаштували у центрі столиці ігри у війнушку проти платників подлатків, заради феєрверку від Космоса-Попова, який влада милостливо подарує нам, за наш рахунок.

3 грудня о 5 годині ранку на виконання рішення Окружного адміністративного суду м. Києва співробітники відділу Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції та представники Головного управління контролю за благоустроєм столиці (КМДА) демонтували наметове містечко на Майдані Незалежності для підготовки центру столиці до Новорічних свят, повідомляє ЦГЗ МВС.

Тимчасові споруди кількох громадських організацій, майно, вилучене на місці проведення акції доставлено на майданчик складування та зберігання безхазяйного майна комунального підприємства «Київблагоустрій».

Відповідно до Законів України «Про виконавче провадження» та «Про міліцію» охорону громадського порядку здійснювали працівники міліції. Близько 250 працівників Головного управління МВС України в м. Києві та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України несли службу у центральній частині міста. Порушень громадського порядку не допущено. Виконавчі дії були завершені о 5.45.

Працівниками міліції проводиться документування щодо пошкодження покриття на Майдані Незалежності.

МВС також категорично заперечує, що до громадян, які були на Майдані застосовувалась сила.

"Сьогодні в деяких засобах масової інформації з‘явилося повідомлення про те, що працівники міліції, які забезпечували охорону громадського порядку під час виконання судового рішення про знесення наметового містечка на Майдані Незалежності, «били людей дубинками по ногах» та затримали мітингувальників. МВС України спростовує цю інформацію як таку, що не відповідає дійсності". - говориться у інформації ЦГЗ МВС.

ЦГЗ стверджує, що працівники міліції забезпечували охорону громадського порядку по периметру під час виконання працівниками виконавчої служби та комунальних підприємств КМДА судового рішення щодо демонтажу містечка для підготовки центру столиці до Нового року. Жоден з мітингувальників, які перебували в цей час на Майдані, працівниками столичної міліції не затримувався. Камери відеоспостереження, які установлені в центрі столиці, підтверджують, що заходи фізичного впливу стосовно громадян, які перебували в наметовому містечку, не застосовувалися.

"МВС України просить представників ЗМІ надавати перевірену інформацію, не поширювати чутки, роблячи посилання на «безіменних» учасників подій на Майдані Незалежності. В іншому разі МВС України буде змушене вимагати спростування такої дезінформації в судовому порядку". - наголошують у МВС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.