Кияни несуть на Майдан квіти

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.12.2010 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12340

Представники українських громадських організацій виступили проти демонтажу наметового містечка підприємців на Майдані.

Про це йдеться в зверненні організації "Новий громадянин" проти демонтажу містечка.

"Ми – українські громадяни–виступаємо проти брутального демонтажу наметового містечка підприємців на Майдані. І оцінюємо такий крок влади як продовження демонтажу демократії", - йдеться в зверненні.

Громадські діячі підписали відповідну заяву на Майдані Незалежності й поклали квіти до символічного пам’ятника "Тут демонтували демократію".

"Не зважаючи на внесення до Податкового Кодексу низки поправок, які зменшують його репресивний зміст, ми вважаємо неприйнятним поспішне та кулуарне ухвалення недосконалого закону, без врахування позиції громадськості", - зазначається в зверненні.

"Ми наголошуємо – це наслідок закритої та не публічної політики влади, яка, ухвалюючи такі важливі рішення, ігнорує думку народу", - наголошується в заяві.

Головна ідея цього звернення – висловлення незгоди з цінностями та принципами, на яких нині базується політика України.

Громадськість, зокрема, закликає нинішню владу "почати реформи з себе": провести адміністративну реформу, скоротити видатки державного бюджету на управління, провести реформу системи соціального та пенсійного забезпечення, ухвалити дієві антикорупційні закони, а також ухвалити новий закон про вибори до парламенту.

"Ми заявляємо про готовність підтримувати реформи в Україні та брати відповідальність за них. Ми готові платити більші податки, але маємо знати все про те, як витрачають ці кошти", - зазначається в заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.