Луценко зрозумів де педаль гальм у бульдозері Януковича

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2010 15:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12341

Те, що зробили тисячі небагатих, але вільних підприємців по всій Україні і на київському Майдані – знакове явище.

Про це заявив лідер партії «Народна самооборона» Юрій Луценко, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, окрім успішного досягнення конкретних економічних вимог вони продемонстрували усім українцям – Майдан 2004 року не був випадковим.

Звичайно, акції протесту на Майдані листопада 2010 року ні за кількістю учасників, ні за масштабом вимог не можна порівняти із Помаранчевим Майданом 2004 року. Тим не менше – це Майдан-2.

Ці події споріднені у головному: в разі гострої несправедливості влади люди, не сподіваючись на продажний парламент та ручні суди, виходять на вулиці захищати свої права. Нагадаю свої слова 2007 року: «Ми будемо тренувати владу як собаку Павлова. Якщо люди вийшли на Майдан – або виконуй їх вимоги, або – йди геть!».

Відтепер, незалежно від того, як називається партія влади і яке прізвище носить президент, країна знає, що Майдан – вирішальний аргумент у боротьбі за свої права. Фактично, починає працювати загальноєвропейська традиція масових солідарних протестів як форми прямої демократії.

Вагу подій на Майдані-2 добре зрозуміли в Адміністрації Президента. Маса вільних і рішучих людей – єдине, з чим вони рахуються. Під критичним наглядом євроспільноти і перед наростаючою хвилею всієї, ніби давно упокореної України, вони змушені були зіграти в «доброго царя». Тепер всі знають, де педаль гальм у бульдозері Януковича.

Саме сукупність цих двох векторів дій влади – вимушені поступки і невмотивовані каральні дії – стане головним уроком Майдану-2.

Влада зневажає, але боїться народу. А значить – все залежить від згуртованості та послідовності громадянського суспільства.

Правда, зробивши все нібито по-людськи, «регіонали» не змогли відмовити собі у задоволенні нічної помсти. Демонстративно силове знесення наметів – це публічний плювок в обличчя Майдану за пережитий «регіоналами» страх перед протестними масами. Брутальне знесення протестного містечка, як і масове перешкоджання міліції в ході всієї акції праву людей на мирні протести, стало ще й остаточним доказом перетворення міліції в жандармерію Партії регіонів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.