Влада вирішила, що вдень треба виконувати Конституцію, а вночі її можна цинічно порушувати

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.12.2010 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12343

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко вважає, що нічне знесення наметового містечка підприємців на Майдані - це не лише зневага до прав людини, Конституції і законів, – це зневага до громадян України.

Він нагадав, що лише кілька годин до того, виступаючи у сесійній залі, Перший заступник голови Адміністрації Президента неодноразово наголошувала на тому, що для президента альфою і омегою в його діяльності є виконання Конституції та, передовсім, забезпечення норми про презумпцію невинуватості, захист прав і свобод громадян.

«А вночі цинічно не лише знесено наметове містечко, а й понищено майно і техніку», - наголосив Томенко.

Томенко повідомив, що опозиція буде звертатися до Генерального прокурора щодо притягнення до відповідальності причетних до цієї справи та готова поділитися відеоматеріалами, які є доказом порушення прав і свобод громадян України.

Водночас, повертаючись до теми порівняння денного захисту владою прав і свобод і нічного їх нехтування, Віце-спікер сказав: «Складається враження, що влада пропонує новий формат тлумачення Конституції: вдень її треба виконувати і застерігати, а вночі можна попирати і грубо порушувати».

На його думку, якщо і далі так будуть розгортатися події, «то вночі люди будуть боятися виходити на вулицю».

«Це все виглядає таким чином, що (очевидно за наказом влади) міліція може не лише ліквідовувати акції протесту, а й забирати та заарештовувати всіх тих, хто їй не подобається», - зазначив Томенко та звернувся до влади з вимогою зупинити нічний тоталітаризм, «бо якщо його не зупинити, то він стане нормою і вдень».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.