Житомирський удєльний князьок показав свій глибоко демократичний світогляд

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 3.12.2010 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12344

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук пояснив, що мав на увазі, коли погрожував “повідривати голови опозиції”.

За його словами, "хай радіє опозиція, що ми так застерігаємо її від помилок в тій чи іншій формі, хай і образно". "А так я кажу своїм кадрам - якщо вам не подобається, щоб відривали голови, то будемо висмикувати ноги", - підкреслив Рижук.

Про це Рижук заявив 3 грудня у місті Баранівка на урочистостях з нагоди запуску телевізійного передавача, пояснюючи свої недавні заяви про погрози "повідривати голови опозиції".

За його словами, "опозиція має визначитись, яке місце вона займає наразі в українському суспільстві".

"Якщо ми зараз новий ретранслятор побудували, то яке тут місце опозиції? Якщо ми газифікуємо села, то яке тут місце займає опозиція? Якщо ми зараз в області допомагаємо інвалідам бути повноцінними людьми, то яке, знову ж таки тут місце опозиції?" - сказав Рижук.

На його думку, "опозиція - це аж там, де є принципові, життєво важливі питання розвитку суспільства".

Рижук наголосив, що "той, хто сьогодні в певній політичній силі, яка опозиційна, але він виявив бажання бути при владі, і він прийшов у владу - його чи призначили, чи обрали, то він вже, фактично, не в опозиції, і він прийняв ту програму, яку декларував президент Віктор Янукович і уряд".

На думку Рижука, якщо така людина не виконуватиме цю програму, то "хочеться відкрутити якщо не голову, хай буде у нього голова, може ноги йому заважають, може, танцює неправильно. Тобто, це такий грубуватий жарт, але мається на увазі елементарна дисципліна, порядок, зрозуміла позиція кожного з нас", - пояснив Рижук.

Голова Житомирської облдержадміністрації також пояснив, що не допустить ситуації, за якої кожен сільський чи селищний голова чи інший керівник органів місцевого самоврядування стане "удільним князьком" у себе в районі, місті чи селі, "торгуватиме землею, й ним змушені будуть після цього займатися правоохоронці".

"Краще я такого сільського голову поставлю на місце, аніж його справді покарає прокуратура, суд і міліція", - наголосив Рижук.

29 листопада Рижук на колегії Житомирської облдержадміністрації заявив, що має намір рішуче боротися з ледарями і формальним ставленням органів місцевого самоврядування до виконання ряду соціально-економічних програм, а також обіцяв "повідривати голови опозиції".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.