Справжній бойовик розгорнувся сьогодні у Полонному на Хмельниччині

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 20.10.2006 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1235

У місті Полонне співробітникам патрульно-постової служби не сподобався “Москвич” з київськими номерами, який явно перевищував швидкіть, на сигнали ДАІ машина не реагувала і тільки наддала пару. Подальше переслідування підозрілої машини вилилося у перестрілку та поранення міліціонера. Банда, яку вдалося затримати, готувалася до серйозного злочину - в машині знайшли набої, бити, ножі та маски.

Серед білого дня мешканці міста Полонне стали свідками стрілянини. Співробітники патрульно-постової служби намагалися зупинити за перевищення швидкості “Москвич” з київськими номерами. Однак авто не припинило рухатись і збільшило швидкість. Міліціонери кинулися в погоню, лише тоді водій легковика пригальмував на узбіччя. Один з чотирьох пасажирів вибіг з машини та швидко зник. Та правоохоронців тоді більше цікавив водій.

Анатолій Кушпіль, старший інспектор патрульної служби Полянського районного відділу УМВС України в Хмельницькій області:
"Я звернув увагу, що в автомобілі знаходиться біта і пакет, побачив там шапку з прорізями. Водій почав телефонувати, я просив цього не робити, в цю мить вискакує чоловік з обрізом і відкрив по нас стрільбу".

Обидва міліціонери встигли відстрибнути та сховатися за авто, звідки й почали робити попереджувальні вистріли. Злочинці у відповідь, не припиняючи вогню, втікали на машині. Усі події розгортались в центрі міста, поруч з дитячим садочком та ринком. Тож правоохоронці відкрили вогонь по колесах лише коли “Москвич” виїхав на менш людну вулицю. Машина зупинилася, міліціонери спробували затримати порушників власними силами. Однак втікачі з вікна автівки вистрілили з обрізу прямо в обличчя правоохоронцю. Молодший лейтенант Віктор Коломієць встиг ухилитися та шматочки пороху попали у вічі. Саме тоді під’їхала допомога, яка й затримала злочинців.

Віктор Шибінський, прокурор Полонського району:
"Всі три особи раніше неодноразово судимі по три-пять разів. Враховуючи, що вони вчинили і опір правоохоронцям, і була перестрілка, а ще замах на вбивство, згідно з статтею 115 їм загрожує до 15 років позбавлення волі".

З легковика вилучили обріз, набої, бити, ножі та маски. Затримані – мешканці Житомирщини. За всіма ознаками вони їхали на злочин. Прокуратура порушила кримінальну справу і нині слідчі розшукують четвертого загадкового пасажира, який зник ще до перестрілки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.