Президент підписав Податковий кодекс і пообіцяв розібратися, хто ігнорував його вагоме слово

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 3.12.2010 19:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12350

Сьогодні Президент України Віктор Янукович підписав Податковий кодекс України, ухвалений Верховною Радою 2 грудня з урахуванням внесених главою держави пропозицій.

Про це повідомила прес-служба АП.

Водночас Янукович заявляє, що наступного тижня може ухвалити кадрові рішення щодо деяких посадових осіб, які були відповідальними за розробку Податкового кодексу.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це Янукович заявив сьогодні в інтерв’ю телеканалу «Інтер», яке вийде в ефір у неділю.

«Скоріше за все на наступному тижні я прийму рішення кадрові щодо деяких чиновників у зв’язку з тим, що у цьому процесі ми побачили людей, які за великим рахунком підходили до цього Податкового кодексу з точки зору власної, а не державної», - зокрема наголосив Президент.

Як також зауважив глава держави, «коли чиновник на такому рівні сидить – я скажу, що це небезпечно».

«Я хочу з одного боку висловити обурення тим, що я вимушений був піти на вето завдяки тому, що ці люди – чиновники – які несуть відповідальність за своєчасний і якісний документ, у даному випадку Податковий кодекс, не відпрацювали це питання належним чином”, - зазначив глав держави.

«Вони знехтували точкою зору громадянського суспільства, яке вже є досить зрілим у нашій країні. І цей процес, я вважаю, переконав усіх, тому що люди були насторожі; вони дуже уважно стежили за тим, за яким Податковим кодексом буде жити країна», - сказав Янукович.

За словами Президента, ситуація навколо процесу підготовки і прийняття Податкового кодексу «була прикладом того, як не можна робити».

«На моє глибоке переконання – цей процес дав нам у черговий раз досвід. Для нас дуже важливо, щоб підтримка суспільства при прийнятті таких документів була закладена в основу прийняття рішення», - підкреслив Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.