Міліція проти народу: Олега Тягнибока та керівників об’єднання “Свобода” викликали на допит щодо акцій проти Податкового кодексу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.12.2010 01:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12352

Лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок отримав повістку з вимогою з’явитися у понеділок, 6 грудня 2010 року о 10-00 на допит у Слідче управління ГУ МВС України у місті Києві у справі акцій проти Податкового кодексу.

Повістки також отримали заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник (на 12-00 6 грудня 2010 року), голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко (на 14-00), заступник голови Київської "Свободи" Руслан Андрійко (на 10-00), повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Допити відбудуться у Слідчому управлінні ГУ МВС України у місті Києві (вул. Антоновича, 114, к.320, слідчий - старший лейтенант міліції Репчук О.В). Представники МВС попередили свободівців, що у випадку неявки щодо них буде застосовано примусовий привід.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" розцінює дії МВС як продовження політичних репресій українофобського режиму Януковича. Спроба притягнути до відповідальності за користування конституційним правом на мирне зібрання – це ніщо інше, як пряме потурання Конституції та встановлення поліцейського режиму в Україні.

МВС перетворюється у знаряддя політичного тиску, який замість боротьби зі злочинністю, використовується режимом як каральний орган проти своїх суперників. Владою опрацьовується механізм здійснення масштабних політичних репресій в країні, а рядових міліціонерів привчають до думки, що головними ворогами режиму є не злочинці, корупціонери та державні зрадники, а опозиційні політичні діячі та громадські активісти, передусім представники ВО "Свобода".

Перелік осіб, викликаних на допит у Києві, дивним чином збігається з тими, кого викликали у справі щодо протестів проти так званих Харківських угод.

Починаючи з травня 2010 року, усі керівники ВО "Свобода", голови організацій ВО "Свобода" та чимало активістів об'єднання були допитані у справі подій біля ВРУ 27 квітня 2010 року.

Довідка.20 листопада 2010 року у Хмельницькому було затримано та доставлено у СІЗО члена Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрія Поліховського. Також в СІЗО було доставлено громадського активіста Бартошука Олександра. На допит в МВС побувало більше 10 учасників акції протесту підприємців у Хмельницькому, зокрема Голова Хмельницької "Свободи" депутат обласної ради Ігор Сабія та його заступники.

"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" надаватиме юридичну, організаційну, інформаційну та політичну підтримку підприємцям у випадку репресій влади проти учасників акцій протесту", – заявив Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок 3 грудня 2010 року. "Брутальне знесення наметового містечка підприємців на Майдані Незалежності в чергове підтвердило українофобську суть нинішньої поліцейської держави. Влада крупного капіталу, усвідомивши, що саме середній клас є головною загрозою кримінально-олігархічному режимові Януковича, вдалася до репресій учасників та організаторів акцій протесту проти Податкового кодексу. Наше головне завдання – не дати владі поодинці винищити середній клас. Будь-які спроби репресій, економічного тиску, адміністративних утисків повинні отримувати негайну солідарну відсіч з боку середнього класу.

"Вето Януковича на Податковий Кодекс – це очікуваний політичний маневр влади. Партія регіонів зіграла в поганого і доброго слідчого: регіонали спочатку ухвалили грабіжницький Податковий Кодекс, а тепер руками свого очільника зробили жест милості – наклали вето. Тепер підприємці, роз'їхавшись по домівках, попадуть під жорсткі репресії каральних органів", – заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок 30 листопада 2010 року.

"Політика уряду Азарова-Тігіпка-Табачніка та впроваджений ними Податковий кодекс – це ніщо інше, як політика новітнього розкуркулення, мета якого остаточне знищення середнього класу в Україні. Наступним кроком буде ухвалення рабського Трудового кодексу, що перетворить працюючих людей на кріпаків нинішніх олігархів. Якщо цю владу не зупинити, то її дії можуть призвести до новітнього голодомору – геноциду проти української нації. Про це 22 листопада 2010 року заявив голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок під час виступу на акції протесту проти Податкового кодексу на Майдані Незалежності у Києві.

Відповіддю середнього класу на цей наступ влади має стати національна і соціальна революція, адже саме через такі революції відбулося становлення середнього класу практично в усіх європейських країнах. Проте для того, щоби здійснити революцію, люди, які сьогодні стоять біля Верховної Ради, мають висувати не виключно вузькі економічні вимоги, а, передусім, іти із чітко сформульованою політичною програмою - зазначив 18 листопада 2010 року під час виступу біля Верховної Ради голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.