Мітингувальники намагаються встановити сцену. Міліція перешкоджає

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.12.2010 11:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12357

Близько 300 осіб, у тому числі низка народних депутатів, намагаються встановити сцену на Європейській площі в Києві, незважаючи на відсутність дозволу на проведення будь-яких акцій у цьому місці.

Про це повідомив столичний Главк МВС.

Як зазначили в міліції, на Європейській площі перебувають народні депутати Микола Катеринчук (НУ-НС), В'ячеслав Кириленко (НУ-НС), Андрій Павловський (БЮТ), Віталій Корж (БЮТ), а також перший заступник голови партії Батьківщина Олександр Турчинов і ще близько 300 осіб.

У Главку наголосили, що вони намагаються встановити сцену, незважаючи на те, що ніякої заявки в Київміськадміністрації на проведення заходів на Європейській площі не подавали.

Учасники акції тримають партійну символіку. Їхні вимоги міліції невідомі, але "нібито йдеться про заклики до зміщення влади", зазначили правоохоронці. "Співробітники міліції намагаються не допустити встановлення сцени, оскільки це незаконно", також зауважили в Главку.

Наразі на Європейській площі перебувають близько 30 співробітників міліції. Всього в центрі столиці правопорядок забезпечують близько тисячі міліціонерів, включаючи резерв (військовослужбовці внутрішніх військ, підрозділ Беркут, підрозділ столичного главку).

Що стосується Майдану Незалежності, як повідомили в міліції, металеві загородження по периметру Майдану біля стели ще не прибирали, оскільки триває підготовка до проведення новорічних заходів, зокрема, встановлення ялинки та іншої святкової атрибутики.

Як повідомлялося раніше, частина підприємців вирішила провести акцію протесту 6 грудня. Координатор акції протесту підприємців Олександр Данилюк закликав представників політичних партій прийти в понеділок, 6 грудня, на Майдан для продовження акції протесту. "Те, що трапилося сьогодні вночі (демонтаж наметового містечка учасників акції протесту на Майдані), - це квиток на війну, і це запрошення ми прийняли, на понеділок ми оголосили "загальну мобілізацію", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він також зазначив, що з 22 листопада акція протесту підприємців не була акцією тільки проти Податкового кодексу, оскільки представники малого та середнього бізнесу висунули й чіткі політичні вимоги - проведення перевиборів Верховної Ради і президента.

"Ми звертаємося до всіх без винятку політичних партій, які готові сьогодні відстоювати демократію в Україні, готові відстоювати свободу, які розуміють, що наша країна рухається до надзвичайно авторитарного напрямку, з проханням приєднатися до нашої акції", - сказав Данилюк.

Між тим, один з організаторів акції, відповідальний за зв'язки зі ЗМІ Володимир Дорош заявив, що підприємці відмовилися від намірів провести 6 грудня в столиці масштабну акцію протесту.

О 5:00 ранку 3 грудня наметове містечко на Майдані було примусово демонтовано згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва про заборону проведення акцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.