“Любі друзі” з “Нашої України” отримали від Віктора Ющенка прочухана

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.10.2006 00:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1236

Президент Віктор Ющенко вважає, що партія “Народний Союз Наша Україна” переживає серйозну внутрішню кризу, за що мають понести відповідальність керівні органи партії.

Про це він заявив під час з'їзду "Нашої України" у суботу в Києві, повідомляє "Українська правда".

"Партія переживає серйозну внутрішню кризу. Вона не змогла виробити головну ідею своєї діяльності, яка б приносила їй успіх", - сказав Ющенко.

"Єдина ідея, яку наша партія проголошувала після президентських виборів – ми партія президента. Я це знаю. Я це дуже шаную, дуже шаную. Але цього з-а-м-а-л-о!", - сказав президент під оплески однопартійців.

Ющенко підкреслив, що "завжди є, був і буде з партією, бо ті ідеали, за які стоїть наша сила, вони святі для нації". Серед таких ідеалів він назвав державницьку позицію, прихильність до демократичного розвитку держави та євроінтеграцію.

Після цього президент зосередив свій виступ на тому, "що заважає ході партії". За його словами, це не лише його позиція, але й багатьох рядових однопартійців.

Ющенко розкритикував те, що розбудова партії відбувається адміністративним чином, коли партійні осередки та члени партії підбираються керівниками згори. "Тому в багатьох областях партійні осередки існують на папері, а фінансуються зверху", - зазначив президент.

Другою проблемою, а думку Ющенка, є те, що партія "не запропонувала серйозних політичних ініціатив. Також президенту не подобається, що "вербуючи членів партії з представників влади, партія стала придатком для владних структур".

"Я не хочу, щоб партія перетворилася на закрите акціонерне товариство, де головні акціонери начебто вирішують, що потрібно партії, а насправді вирішують власні або близькі до власних інтереси", - наголосив Ющенко.

"За все це має відповісти партія і її керівні органи", - наголосив Ющенко.

За його словами, головну відповідальність мають нести керівні органи, зокрема, рада партії, виконком "і, особливо, президія".

"Якщо ми розраховуємо на перспективи, ми маємо вжити радикальних заходів для поліпшення ситуації в партії", - звернувся президент до рядових учасників з'їзду. Він підкреслив, що в партії має з'явитися "ідея, ідеологія, щоб вона перетворилася в фактор політичний та соціальний.

Президент назвав позитивні риси партії. До таких він відніс те, що партія відбулася і що вона відстоює демократичні ідеали.

Усе керівництво "Нашої України" пішло у відставку

У суботу, 21 жовтня, усе керівництво партії Народний союз "Наша Україна" пішло у відставку, заявив голова Ради цієї партії Роман Безсмертний на брифінгу для преси, відповідаючи на питання, чи не планує він подати у відставку після сьогоднішнього критичного виступу Президента Віктора Ющенко, повідомляє Кореспондент.net.

За словами Безсмертного, у цьому немає необхідності, оскільки, відповідно до статуту партії після початку проведення звітно-виборного з’їзду всі керівні органи партії втрачають свої повноваження.

"Тому немає необхідності подавати у відставку кому-небудь - або голові ради партії, або президії партії, або іншим керівним робітником органам партії", - пояснив він.

При цьому політик зазначив, що сьогодні він є виконуючим обов’язки голови ради партії.

Роман Безсмертний повідомив, що не буде збирати сьогодні Раду НСНУ. Він зазначив, що в "умовах емоцій" дуже важко і практично неможливо приймати будь-як рішення, тому він запропонує скликати Раду партії в середу, 24 жовтня.

На цьому засіданні Безсмертний запропонує сформувати новий оргкомітет, який буде розробляти основні задачі партії, програму, статут, - усе, про що говорив сьогодні почесний голова НСНУ Віктор Ющенко.

"Заздалегідь можу сказати, що я відмовлюся від керівництва цим комітетом і запропоную нову кандидатуру", - сказав Роман Безсмертний, додавши, що перед цим порадиться з Ющенко.

І взагалі, на його думку, до оргкомітету повинні увійти люди, "яких сьогодні не можна ототожнювати з керівництвом НСНУ".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.