У Харкові підприємці вийшли на Майдан

Автор/джерело -  © АТН



Дата публiкацiї - 6.12.2010 22:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12372

Сьогодні підприємці Харкова протестували проти Податкового кодексу. Харківський мер-регіонал не знайшов часу для спілкування з народом.

Епопея з Податковим кодексом продовжується. Напередодні, 3 грудня, своїм підписом під документом Президент України Віктор Янукович нібито поставив крапку в численних акціях протесту і мітингах. Проте представників дрібного і середнього бізнесу не влаштовує така перемога, внесені поправки вони вважають за неістотні і знову страйкують

Починати робочий тиждень на площі Свободи почало традиційною справою для харківських підприємців. Сьогодні, в порівнянні з іншими пікетами, кількість учасників мінімальна - до трьохсот чоловік. Люди відзначають: середній клас доведений до крайнощів, і покидати площі не збираються.

Олександр Шармар, голова профспілки підприємців Харкова: «Кодекси ці - загальна біда, йде порушення Конституції, нас перетворюють на рабів, країна, яку вони будують, вона їм не потрібна, і не потрібний уряд».

Олександр Чумак, голова Харківської асоціації приватних підприємців: «Можна було б назвати перемогою це все, але перемога Піррова, нам кинули кісточку з панського столу, я відвідав форум Мінфіну - так там все один одного поздоровляли із закінченням 10-річної роботи над податковим документом, даруйте, якщо це продукт 10-річної роботи, то за цей час можна було "Війну і мир" написати в 2 томах».

Маленька собачка Груша і її господиня підприємець Нана Родіоновськая присутні майже на всіх акціях протесту. Жінка дуже схвильована тим, що їй в податковій інспекції відмовляють в сплаті фіксованого патенту, мовляв, немає нового наказу, і кодекс ще не діє.

Нана Родіоновськая, підприємець: «З 1 січня багато людей можуть залишитися без роботи, тому що якщо вони не зможуть сплатити фіксований патент, значить, незаконно здійснюватимеш свою діяльність».

Знайти підтримку у новоназначенной міської влади і призвати депутатів встати на захист підприємців - останні намагаються вже під стінами мерії. У звернені до міського голові, яке підготували мітингуючі, перший пункт - ввести до складу профільних комісій міськвиконкому членів профспілок і громадських організацій від бізнесу.

«Мера! Мера!» - скандували мітингувальники під дверима мерії.

Проте реакцію Геннадія Кернеса на цю пропозицію дізнатися не вдалося, він так і не вийшов до людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.