Підприємці оскаржать Податковий кодекс у Конституційному суді

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.12.2010 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12379

Генеральний координатор акції протесту підприємців на Майдані Незалежності Олександр Данилюк ініціює звернення до Конституційного суду з поданням про конституційність Податкового кодексу.

"Нами підготовлено відповідне звернення. Його буде передано 7 грудня опозиційним депутатам. Ми сподіваємося, що вони знайдуть необхідну кількість підписів (мінімум 45 депутатів) для того, щоб зробити подання до Конституційного суду", - сказав Данилюк.

Він наголосив, що, на його думку, цей закон прийнятий з порушенням процедури голосування, оскільки за його прийняття голосували лише близько сотні депутатів, які вставляли картки голосування за своїх колег, а, відповідно до Конституції, депутати мають голосувати особисто.

Нагадаємо, з 22 листопада протягом більше 2 тижнів на Майдані Незалежності у Києві підприємці проводили акції протесту проти нового Податкового кодексу.

В ніч на 3 грудня комунальні служби за рішенням суду та під охороною міліції демонтували наметове містечко учасників акції на Майдані.

Президент Віктор Янукович наклав на кодекс вето, а потім повернув документ до Верховної ради зі своїми поправками (зокрема, зберегти "спрощенку") і кодекс у новій редакції було ухвалено 2 грудня. Наступного дня Янукович його підписав.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.