Справа Гонгадзе. ГПУ не дає Теличенко ознайомитися зі справою Пукача

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 7.12.2010 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12391

Генпрокуратура не дає можливості потерпілій стороні ознайомитися з матеріалами справи за звинуваченням Олексія Пукача у вбивстві Георгія Гонгадзе.

Про це заявила представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко на прес-конференції.

Вона зазначила, що отримала повідомлення від Генпрокуратури про те, що з 9:00 ранку п'ятниці, 3 грудня, вона, як представник потерпілої, має право вивчати матеріали справи.

"Вчора я намагалася додзвонитися в ГПУ, але не отримала жодної відповіді. Сьогодні я прийшла в Генпрокуратуру і там дізналася, що можливості ознайомитися з матеріалами справи в мене немає, адже з ними вже знайомиться обвинувачений Пукач", - сказала адвокат.

Теличенко підкреслила, що їй було відмовлено і в наданні постанови про притягнення Пукача як обвинуваченого, таким чином її позбавили можливості зробити якісь висновки про повноту слідства.

Вона також підкреслила, що відповідно до статті 217 Кримінально-процесуального кодексу, слідчий орган, який проводив досудове слідство, перед ознайомленням обвинуваченого, зобов'язаний ознайомити з матеріалами слідства потерпілих, але ця стаття була проігнорована.

"Після того, як Пукач закінчить вивчення матеріалів, справу буде передано до суду. Я просила дозволити вивчення матеріалів одночасно з їх вивченням Пукачем. Мені було відмовлено і в цьому", - сказала Теличенко.

"Відповідь була усною. Мені сказали: ми передамо справу до суду, суд її отримає, ознайомитеся зі справою вже на цьому етапі", - пояснила адвокат.

Також вона зазначила, що на попередньому засіданні суд буде зобов'язаний вирішити питання, чи були порушені права потерпілих. "Ненадання на вивчення матеріалів справи є грубим порушенням прав потерпілих", - зазначила Теличенко.

Як відомо, раніше Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури завершило розслідування кримінальної справи за звинуваченням Пукача у вчиненні злочинів і передало справу до суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.