Азаров звинуватив Януковича у затримці проекту бюджету?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.12.2010 11:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12397

Відповідальними за затримку з ухваленням державного бюджету на 2011 рік є ті, хто заважав вчасно прийняти Податковий кодекс.

Президент Віктор Янукович і прем’єр Микола Азаров на Майдані спілкуються з народом

про це прем`єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

«Уряд практично безперервно працював над проектом бюджету весь поточний рік. Але без прийняття нового Податкового кодексу уряд не міг завершити роботу над цим визначальним для нашої держави документом. Тому затримка з його прийняттям і наслідками для держави і громадян цілком на совісті тих, хто заважав вчасно прийняти життєво важливе для держави рішення», - сказав Азаров.

Він зазначив, що уряд і Верховна Рада мають пройти бюджетний процес у вкрай стислий термін. За словами прем’єра, це потрібно для того, щоб Україна вступила у новий 2011 рік «з точно визначеним планом дій».

Азаров також зазначив, що оперативне ухвалення держбюджету дасть можливість вже з початку нового року створити умови для поступового розвитку економіки та соціальної сфери.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Кабінет міністрів України на своєму засіданні розгляне проект Закону України „Про Державний бюджет України на 2011 рік”.

Від “Аратти”: як відомо, Президент Янукович застосував право вето до Податкового кодексу, ухваленому парламентом, після того, як разим із Азаровим відвідав Майдан підприємців, які протестували проти дискримінаційних норм цього кодексу.

За висновками Януковича, ухвалений парламентом Податковий кодекс порушував конституційні права громадян.

Згідно з чинним Бюджетним кодексом, нові податкові правила мають вступити в дію у другому півріччі наступного року, проте у перехідних положеннях Податковго кодексу, підписаного Президентом, ці норми законодавства проігноровані.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.